2016 YILI YURTDIŞI TURİZM FUARLARI / BAKANLIĞIMIZDAN İLETİLEN YURTDIŞI FUARLARINA İLİŞKİN BİLGİLER AŞAĞIDA ÖZETLE AKTARILMAKTADIR:

Ülkemizin sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin yurtdışında etkili ve geniş bir şekilde tanıtılması ve uluslararası turizm pazarındaki payımızın arttırılması amacıyla, Bakanlığımızca katılmakta olduğumuz uluslararası turizm ihtisas fuarlarında özellikle destinasyonların ön plana çıkartılması amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda 2016 yılında Bakanlığımızca kamu/özel sektör işbirliği çerçevesinde ve yurtdışı temsilciliklerimiz aracılığıyla katılınacak olan uluslararası turizm fuarlarına ilişkin liste ile Kültür ve Tanıtma Müşavirlik / Ataşeliklerimizin irtibat bilgileri Bakanlığımız Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün web sitesinde ( http://www.tanitma.gov.tr  )yer almaktadır.

Kültür ve Tanıtma Müşavirliklerimiz / Ataşeliklerimiz aracılığıyla 2016 yılında iştirak edilecek fuarlara, Bakanlığımızca kiralanan standlarda katılmak isteyen sektör kuruluşlarına yer verilecek olup, kamu / özel sektör işbirliği ile gerçekleştirilecek uluslararası turizm ihtisas fuarlarına katılınmasına ilişkin esaslar aşağıda belirtilmektedir : 

1 – Fuar listesinde yer alan büyük fuarlar ve metrekaresi büyük fuarlarda bölgesel tanıtıma ( destinasyon tanıtımı ) yönelik olarak destinasyonları temsilen katılacak olan sektör kuruluşları için yer ayrılacaktır. Ayrıca Bakanlığımız standlarında yer almak isteyen diğer işletmelere ( acenta, otel, tur operatörü vb. ) stand büyüklüğünün elverdiği ölçüde fuar sırasında yürütülecek çeşitli aktivitelerin / hizmetlerin giderlerine ait (enformasyon memuru, kokteyl, gösteri ,ikram vb. ) ücretlerin üstenilmesi veya katkıda bulunmaları karşılığında stand içinde ayrı yerler verilebilecektir.

2 – Ülkemizin yurtdışında gerçekleştirilecek fuarlara daha etkin bir şekilde katılımının sağlanması ve gerek bölgesel gerekse bireysel katılımcı sayısının artırılması amacıyla, sektör ile birlikte iştirak olunacak turizm fuarlarında, bireysel veya ilgili sektör meslek birliğinin / derneğinin öncülüğünde grup olarak bölge tanıtımı yapacak işletmelere, 14.11.2010 tarih ve 27759 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren " Yurt Dışı Turizm Fuarlarına Katılımın ve Turizm Tanıtma ve Pazarlama Faliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Tebliğ " ( Tebliğ No: 2010 /9)  çerçevesinde Bakanlığımızca destek sağlanacaktır.

3 – Bölge standartlarında yer alacak sektör kuruluşlarınca ;

a . Fuarlarda tanıtım amaçlı dağıtılmak üzere turistik merkezlerin veya bölgelerin katalog, broşür, CD, hediyelik eşya vb. tanıtım materyallerinin hazırlanması,

b. Resepsiyon ünitelerinin her birinde bölge destinasyonlarını tanıyan ve ilgili ülkenin dilini bilen en az iki profesyonel turist rehberinin görevlendirilmesi gerekmektedir.

4 – Fuarlar süresince yapılması düşünülen ikram, kokteyl, gösteri vb. etkinlikler için sektör kuruluşlarının ilgili Kültür ve Tanıtma Müşavirlik / Ataşeliklerimize 90 ( doksan ) gün önceden başvurmaları gerekmektedir.

5 – Bakanlığımız standlarında imkanlar ölçüsünde seyahat acentalarını temsilen TÜRSAB’a ( Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ) ayrı bir stand tahsis edilecektir.

6 – Fuar listesinde yer alan incentive ve kongre turizmine yönelik ihtisas fuarlarında ( EIBTM Barcelona, IMEX Frankfurt, IMEX America, Asya Pasifik Incentives and Meeting Expo) bu konuda uzmanlaşmış seyahat acentası ile otellerin yer alması önem taşıdığından söz konusu fuarlara katılacak işletmelerin belirlenmesi ve standlarda yer verilmesi işlemi ilgili Müşavirlik / Ataşeliklerimizin sorumluluğunda,  Ankara, Antalya ve İzmir Kongre ve Ziyaretçi Büroları ile birlikte İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu  ( ICVB ) tarafından yapılacak, ancak sadece İstanbul’ un tanıtımına yönelik kuruluşlara değil, bu konuda faaliyet gösteren Türkiye’ deki tüm sektör kuruluşlarına da standlarımızda yer verilmesine özen gösterilecektir. Bu fuarlara katılacak kuruluşların İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’na başvurmaları ve bu kuruluş tarafından katılımcıların Bakanlığımıza ve ilgili Müşavirlik / Ataşeliklerimize bildirilmesi gerekmektedir.

7 – Fuar takviminde yer alan deniz turizmine yönelik ihtisas fuarları olan Düsseldorf Yatçılık ve Dalış (Boot Düsseldorf), Paris Denizcilik Fuarlarında bu konuda ihtisaslaşmış kuruluşların yer alması önem taşıdığından , bu fuarlara katılacak sektör kuruluşlarımızın belirlenmesi  ve standlarımızda yer verilmesi işlemleri ilgili Müşavirlik / Ataşeliklerimizin sorumluluğunda istemeleri halinde  Deniz Ticaret Odaları ile birlikte organize edilecektir.

8 –Deniz turizmi ile kongre – incentive faaliyetlerine yönelik fuarlara katılacak sektör kuruluşlarımızın İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ve Deniz Ticaret Odaları sorumluluğunda  tanıtıcı yayın, katalog, broşür, afiş, CD , hediyelik eşya vb. materyallerin hazırlanması ve dağıtımının sağlanması gerekmektedir.

9- Bakanlığımız standında bölgesel standların dışında yer almak isteyen işletme ve kuruluşlarla ilgili olarak ;

a . Standımızda bölgesel standların dışında yer almak isteyen işletmelerin doğrudan ilgili Müşavirlik / Ataşeliklerimize başvurmaları gerekmektedir.

b . Bakanlığımız standında bölgesel standların dışında yer almak isteyen işletmelere fuar sırasında yürütülecek çeşitli aktivitelerin / hizmetlerin giderlerini ( enformasyon memuru, kokteyl, gösteri, ikram vb. ) üstlenmeleri veya katkıda bulunmaları karşılığında ilgili Müşavirliklerimiz / Ataşeliklerimizce yer tahsis edilebilecektir. Fuarlarda Bakanlığımızca kiralanan alanların sınırlı olması sebebiyle bölgesel standların dışındaki standların düzenlenmesinde katılımcıların sayısı önemli bir etken olduğundan fuarlara katılmak isteyen işletmelerin ilgili Müşavirlik / Ataşeliklerimize en az 90 ( doksan ) gün öncesinden başvurmaları gerekmektedir.

c . ITB Berlin, MITT Moskova ve WTM Londra Fuarları’ nın ağırlıklı olarak turizm sektörü profesyonellerinin katıldıkları fuarlar olması nedeniyle standlarımızda öncelikle tur operatörleri, seyahat acentaları , oteller  , hava yolu şirketleri, vb. profesyonel kuruluşlara yer verilecektir. Bakanlığımız standlarında bireysel katılımcı olarak katılacak sektör kuruluşlarına ayrılacak olan özel standların teftiş , dekorasyon ücretleri ve standların metrekare büyüklükleri ile ilgili bilgiler ilgili Müşavirlik / Ataşeliklerimizce bilahare duyurulacaktır. ( Özellikle ITB Berlin Turizm Borsası direkt tüketiciye yönelik bir fuar olmadığından standımızda sadece tur operatörleri, seyahat acentaları, oteller, hava yolları şirketleri, TÜRSAB, TÜROFED, TÜROB , TYD gibi kuruluşlara yer verilecektir. )

d . Ülkemiz standlarında yer alacak işletmelerce Türkiye dışındaki destinasyonların tanıtılmasına ve pazarlanmasına kesinlikle izin verilmeyecektir.

e . Bütünlüğün bozulmaması açısından; katılımcılar Bakanlığımızca belirlenmiş olan konsept ve dekorasyona uyacaklardır.

f . Bakanlığımız standlarında yer alan katılımcılardan , tahsis edilen standları boş bırakan, fuarın açılışından sonra geldikleri  ve/veya kapanış tarihinden önce standları terk ettikleri tespit edilen, ( konunun tespiti ilgili Müşavirlik ve Ataşelik tarafından yapılacak ve Bakanlığa bildirilecektir ) kuruluşlara bir sonraki fuarlarımızda yer verilmeyecektir.

Fuar listesinde yer almakla birlikte fuar öncesinde fuar idarelerince iptal edilecek veya Bakanlığımızca katılınmasından vazgeçilecek fuarlar olduğu takdirde buna ilişkin güncelleme ve duyurular Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün web sitesinde ( www.tanitma.gov.tr ) yapılacaktır.

 

Ek-1: 2016 Yılı Yurtdışı Fuarlar Listesi

Ek-2: Kültür ve Tanıtma Müşavirlikleri Listesi

TÜM HABERLER
16  Nisan  2024
Turizmin Geleceği İçin Geleceğin Turizmcilerini Ağırladık
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
TÜRSAB Kapadokya BTK Başkanımız Faruk Kahveci ve Beraberindeki Heyet, Turizm Ha...
HABERİ OKU
10  Nisan  2024
Vefat ve Başsağlığı
HABERİ OKU
08  Nisan  2024
Manavgat Side BTK, Düzenlediği İftar Organizasyonunda Seyahat Acentaları ile Bi...
HABERİ OKU
08  Nisan  2024
Alanya BTK, Düzenlediği İftar Organizasyonunda Seyahat Acentaları ile Bir Araya...
HABERİ OKU
08  Nisan  2024
Doğu Anadolu BTK, Düzenlediği İftar Organizasyonunda Seyahat Acentaları ile Bir...
HABERİ OKU
06  Nisan  2024
Doğa ve Macera Turizmi İhtisas Başkanlığımız, Efeler Yolu’na Info Gezisi Gerçek...
HABERİ OKU
05  Nisan  2024
Harput BTK, Geleneksel İftar Programının İlkini Bingöl'de, İkincisini Malatya'd...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
16  Nisan  2024
Gürcistan Destinasyon Tanıtım ve B2B Görüşme Etkinliği Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
 "Turizm Buluşması" Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
Saray, Köşk, Kasır ve Müze Gişelerinin Kapanış Saatinin Değiştirilmesi Hakkında...
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
Turizm Haftası Kutlu Olsun
HABERİ OKU
09  Nisan  2024
Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun
HABERİ OKU
05  Nisan  2024
Kadir Gecemiz Mübarek Olsun
HABERİ OKU
03  Nisan  2024
2.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
28  Mart  2024
Kamuoyu Duyurusu
HABERİ OKU