TÜRSAB TUR OPERATÖRÜ TEMSİLCİSİ TRANSFER ELEMANI KİMLİK KARTI

Değerli üyelerimiz,

Yurt dışında yerleşik tur operatörünün oluşturduğu paket tur organizasyonları kapsamında, her türlü hukuki sorumluluğu kendisine ait olmak üzere yapılacak faaliyetlerini; tur operatörü nam ve hesabına yapan, organizasyonu sevk ve idare eden, hizmet/ücret ilişkisi ile tur operatörüne bağlı olan, bizzat yetkilisi/çalışan temsilcisi sıfatı ile iş gören, handling ( yer )  hizmetlerini sunan incoming seyahat (yerel ) acentalarına yardımcı olan ve görevlendirilen kişiler tur operatörü temsilcisi olarak tanımlanmaktadır.

4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun ve buna dayalı düzenlenen “Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği” nin 55.maddesi ( h ) bendi  uyarınca, Görev süresi sekiz ayı geçmemek kaydıyla Türkiye’ye gelen tur operatörü temsilcisi yabancıların çalışma izni almalarına gerek bulunmamaktadır. Bu kapsamdaki tur operatörü temsilcileri “ÇALIŞMA İZNİ MUAFİYET TEYİT BELGESİ” almaları halinde yerel hizmetleri sunan seyahat acentasının, yurt dışı tur operatörünün organizasyonunun yürütülmesinde görev alır.

Bu kapsamda, 1618 sayılı Yasanın 1 ( e ) maddesi ve buna dayalı düzenlenen Seyahat Acentaları Yönetmeliği’nin 4. ( i ) maddesi uyarınca seyahat acentasının transferin tanımı, 5.maddesinde ise transferin münhasıran seyahat acentaları tarafından yapılacağı yer almaktadır.

Tur operatörü temsilcisinin tanımı içerisinde, turiste taahhüt edilen ve üstlenilen turist hizmetlerin sunulması esas olduğundan, çalışma izni muafiyet teyit belgesi sahibi tur operatörü temsilcisinin transfer yapma yetkisi mevcuttur.

Son zamanlarda Birliğimiz üyesi incoming seyahat acentalarının transfer hizmetlerini sunan tur operatörü temsilcilerinin, yapılan yol denetimlerinde Seyahat Acentaları Yönetmeliği’nin 41 ve 42 maddeleri gereği bulundurmak zorunda oldukları TÜRSAB “TRANSFER ELEMANI KİMLİK KARTI” bulunmadığından Resmi makamlarca Tutanak tutulduğu ve idari para cezası düzenlendiği anlaşılmaktadır.

İçinde bulunduğumuz yoğun turizm sezonunda yurt dışından gelen turistlerin transfer hizmetlerini gerçekleştirecek tur operatörü temsilcilerine;

  •  ÇALIŞMA İZNİ MUAFİYET BELGESİ” aslı veya noter tasdikli sureti,
  • Tur operatörlüğü temsilcisi görevini ve transfer hizmeti sırasında yaptığı göreve göre sürücü veya sürücü yardımcısı olarak riskini karşılayacak teminat poliçesi kapsamında;
  1.  Özel sağlık sigortası
  2. Zorunlu karayolu taşımacılık mali sorumluluk sigortası ile karayolu taşımacılığı zorunlu koltuk ferdi kaza, 3. Şahıs mali mesuliyet  sigortalarının

  yaptırılması yükümlülüğünün yerine getirilmesi,

  •  YURT DIŞI TUR OPERATÖRÜNÜN ve Birliğimiz üyesi TÜRKİYE’deki incoming ( yerel ) seyahat acentasının, ÇALIŞMA İZNİ MUAFİYET BELGESİ SAHİBİ TRANSFER HİZMETİ GÖREN VEYA SÜRÜCÜ YARDIMCISI VEYA KARŞILAYAN TUR OPERATÖRÜNÜN;  her türlü hukuki ve cezai sorumluluklar ile idari para cezaları dahil idari yaptırımlardan kendilerinin en geniş şekilde sorumlu olduğu ve TÜRSAB’ a herhangi bir sorumluluk ile rücu edilmeyeceği hususunda sunulacak yazı ile beraber,

TÜRSAB’a başvurmaları halinde Birliğimizce,  talep edilen her türlü koşulun yerine getirilmesi, belge ve evrakların tamamlanması halinde TUR OPERATÖRÜ TEMSİLCİNİN MUAFİYET SÜRESİNİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE “TÜRSAB TRANSFER ELEMANI KİMLİK KARTI” verileceğini bilgilerinize rica ederiz.

 

TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ      

(TÜRSAB ) 

 

TÜM HABERLER
24  Nisan  2024
Medine Umre ve Ziyaret Forumu Başladı
HABERİ OKU
22  Nisan  2024
TURSAV Heyetimiz, TÜRSAB Turizm ve Meslek Lisesi’nde Bir Toplantı Gerçekleştird
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Güney Marmara BTK, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İş Birliği ile Bilgilen...
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Bodrum BTK Heyetimiz, Turizm Haftası Kapsamında Düzenlenen Etkinliklere Katıldı
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Kuzeydoğu Anadolu BTK, Turizm Haftası Kapsamında Etkinlik Düzenledi
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Karayolu, Ulaştırma, Taşımacılık ve Araç Kiralama İhtisas Başkanlığımız Kabataş...
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
IATA’nın 2024 yılı APJC Toplantısı, TÜRSAB Genel Merkezimizde Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
TÜRSAB Heyetimiz, "Batman Turizm Master Planı Çalıştayı" Kapsamında Batman’ı Zi...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
22  Nisan  2024
"İstanbul Turizm Fuarı" Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Tarafından Başlatılan Batı Karadeniz'i Ke...
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Turist Rehberliği Meslek Kanunu’ndaki Değişikliklere İlişkin Önemli Duyuru
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Uygulanacak Ziyaret Hizmetleri Ha...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
Enformasyon Memurluğu Turizm Bilgisi Sınavı Hakkında Önemli Duyuru
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Milli Saraylar Acenta Portalı Faaliyete Başladı
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Yabancı Tur Operatörleri İçin Çalışma İzni Değerlendirme Kriterleri Hakkında Du...
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Ankara Palas Müzesi Bilet Fiyatı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU