• Travel Turkey İzmir 2010 Açıldı
  • PAYLAŞ:

10.12.2010 19:00:19

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) , Hannover - Messe International Istanbul ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri  İZFAŞ işbirliğiyle düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı 9 Aralık 2010 tarihinde 4. kez kapılarını açtı. 

İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşen Travel Turkey İzmir 2010 – Turizm Fuar ve Konferansı, yurt içi ve yurt dışından turizm temsilcilerini İzmir’de buluşturdu. Fuara, 16 ülkeden 500’ün üzerinde firma katılıyor.  

Partner illeri Ordu ve Osmaniye, uluslararası partner ili Hırvatistan’ın başkenti Zagreb olan Travel Turkey İzmir, yurtiçi ve yurtdışından birçok sektör profesyonelini İzmir’de buluşturdu. 

Özellikle uluslararası ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği fuar, çevre ülkelerden çok sayıda satın alıcıya ev sahipliği yapıyor.  

Bu yıl özellikle Yunan Adaları, Travel Turkey İzmir’e büyük ilgi gösterdi. Midilli, Sakız, Samos adalarından çok sayıda firmanın yer aldığı fuara, Yunanistan’ın yanı sıra Tunus, Suriye, Hırvatistan, Güney Afrika, Etiyopya, Almanya, Kosova, Makedonya, KKTC, Irak,  İtalya, Ürdün, Mısır ve İngiltere’den de 36 firma katılıyor. 

Travel Turkey İzmir 2010 Turizm fuarı kapsamında Yunanistan, İspanya, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Rusya, İtalya, Filistin, Ürdün, Mısır, Bosna Hersek, Birleşik Arap Emirlikleri ve İran’da faaliyet gösteren seyahat acentalarından satın alıcılar ile turizm basını “Hosted Buyer Programı” adı altında katılımcı firmalarla işbirliği yapmak üzere fuara katıldı.  

Fuarın açılış töreninde TÜRSAB  Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sırrı Aydoğan, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, K.K.T.C Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay  açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Uluslararası Partner il Zagreb’in dünyaca ünlü Çello sanatçısı Ana Rucner, açılış törenindeki  performansıyla  izleyenlerin büyük beğenisini topladı. 

 Çeşme Turistik Otelciler Birliği –ÇEŞTOB’ un düzenlediği “İzmir ve Çeşme’ nin Gelecekteki Yüzü” konulu T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ ın iştirak ettiği toplantıya TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy konuşmacı olarak katıldı. 

Aynı akşam T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde fuara katılan yabancı konuk seyahat acentası ve turizm basını onuruna  Hilton İzmir Oteli’nde  “Hoşgeldiniz Kokteyli” gerçekleşti. Kokteyl esnasında gerçekleşen Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının performansı beğeni topladı.

 

 

 

 

  • Mart 2009
    Eylül 2010
  • Karadeniz III
    Haziran 2011
  • Şubat 2012
    Mart 2010