DDS KULLANIM KOŞULLARI

TÜRSAB Dijital Doğrulama Sistemi Başvuru Ve Kullanım Koşulları Ve Şartları

TÜRSAB Dijital Doğrulama Sistemi Başvuru Formu'nu göndermekle birlikte;

  • TÜRSAB'ın aşağıda yazılı tüm koşullarını ve şartlarını okuduğunuzu, anladığınızı ve tümünü kabul ettiğinizi ve belirtilen koşullara ve şartlara uyacağınızı;
  • Ayrıca başvurunuzun onaylanması halinde, burada yazılı olmasa dahi, size iletilecek Dijital Doğrulama Sistemi paketi içeriğinde bulunan tüm koşul ve şartlara uyacağınızı;
  • Başvuruda bulunmuş olmanızın, başvurunuzun TÜRSAB tarafından onaylanacağı anlamına gelmediğini

 

peşinen kabul etmiş sayılırsınız.

Başvuruyu yapan yetkili, başvuruda bulunmakla birlikte, TÜRSAB'a vermiş olduğu tüm bilgilerin doğruluğunu; başvuruda belirttiği acentayı temsile yetkili olduğunu; başvurusunda bildirdiği web sitesi adresinin, yetkilisi olduğunu belirttiği acentaya ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. Başvuruyu yapan acentanın TÜRSAB’a iletmiş olduğu bilgilerin doğru olmamasından kaynaklı olarak TÜRSAB’ın herhangi bir ödeme yükümlülüğü doğması halinde, TÜRSAB tarafından acentaya gönderilen, zararın giderilmesine yönelik yazının ulaşmasını müteakip 3 gün içerisinde, söz konusu zararı nakden ve defaten TÜRSAB’a ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.

TÜRSAB, Dijital Doğrulama Sistemi adı altında vermekte olduğu hizmeti, hizmetin yöntem ve araçlarını, görsellerini, teknik altyapısını, kullanım koşullarını ve şartlarını belirler; dilediği zaman gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir; ve hatta dilediği zaman vermekte olduğu Dijital Doğrulama Sistemi hizmetini, başvurusu onaylanmış acentalara önceden bilgi vermek kaydıyla durdurabilir.

TÜRSAB, Dijital Doğrulama Sistemi'ni kesintisiz sağlamak üzere tüm gayreti gösterecektir. Ancak hiçbir koşul ve şart altında sistemin hatasız ve kesintisiz çalışacağı konusunda garanti vermemektedir. Sistemde meydana gelebilecek kesintiler; sistemin çalışmasını etkileyebilecek kısa veya uzun süreli teknik aksaklıklar; yazılım, internet, sunucu, veritabanı hataları; siber saldırılar; ve burada bahsi geçmeyen sistemin çalışmasını etkileyebilecek olası diğer sorunlardan kaynaklanan doğrudan veya dolaylı zararlardan TÜRSAB sorumlu tutulamaz.

TÜRSAB, başvuru formu iletilene kadar, başvuru formuna girilen hiçbir veriyi kaydetmez ve saklamaz. Ancak başvuru formunun iletilmesi halinde, başvuru formuna girilmiş olan tüm veriler ile birlikte başvuru tarihi, saati ve başvuruda bulunulan IP numarası kaydedilir ve TÜRSAB tarafından değerlendirilmek üzere TÜRSAB yetkililerine iletilir. Başvuru sahibi bu verilerin başvurunun değerlendirilmesi amacıyla ve onaylanması halinde TÜRSAB Dijital Doğrulama Sistemi tarafından kullanılmak üzere TÜRSAB sunucularında saklanmasını ve ilgili TÜRSAB yetkilileri ile paylaşılmasını peşinen kabul eder.

TÜRSAB, başvuru ve kullanım aşamasında TÜRSAB ile paylaşılan tüm verilerin, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde sadece TÜRSAB tarafından saklanacağını ve kullanılacağını; üçüncü şahıslarla, hukuki bir gereklilik olmadığı sürece paylaşılmayacağını taahhüt eder.

TÜRSAB, başvuruda verilen bilgilerin doğruluğunu değerlendirme hakkına ve yetkisine sahiptir. Söz konusu değerlendirme sonucu elde edilen bilgilerin doğru olmadığının tespiti halinde veya hukuki yaptırım gerektirecek fiillerin ya da işletme belgesiz seyahat acentalığı faaliyetlerinin tespiti halinde, TÜRSAB, ilgili mevzuat kapsamında idari ve cezai tüm yaptırımları uygulama ve/veya hukuki yollara başvurma hakkını saklı tutar.

Başvuran seyahat acentası, başvurusunda belirttiği bilgilere ilişkin değişiklik olması halinde TÜRSAB’a söz konusu değişiklikleri bildireceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Söz konusu bilgilerde değişiklik olması ve bu değişikliklerin TÜRSAB’a bildirilmemesi halinde TÜRSAB daha önce onaylanmış olan başvuru doğrultusunda verilmekte olan Dijital Doğrulama Sistemi hizmetini başvuru sahibi acentaya bilgi vererek veya vermeksizin kısa süreli veya süresiz olarak durdurma hakkına ve yetkisine sahiptir. Bu ve benzeri durumlardan kaynaklanan doğrudan veya dolaylı zararlardan TÜRSAB sorumlu tutulamaz.

Başvurunun TÜRSAB tarafından onaylanması halinde başvuruda bulunan yetkiliye iletilecek Dijital Doğrulama Sistemi paketi içinde bulunan logonun kurulum talimatları doğrultusunda başvuruda belirtilen web sitesine yerleştirilmesi ve testlerinin yapılması başvuran seyahat acentasının sorumluluğundadır.

Başvuruda belirtilen web sitesinin sunucu, yazılım ve/veya sistem yapılandırması Dijital Doğrulama Sistemi’nin gerektiği gibi çalışmasına izin vermeyebilir. Bu gibi durumlarda kurulum talimatı doğrultusunda destek talebi oluşturularak TÜRSAB’ın bilgilendirilmesi, yine başvuran seyahat acentasının sorumluluğundadır. TÜRSAB kurulum talimatları doğrultusunda oluşturulmuş destek taleplerini inceleyecek ve olası en iyi çözümü sağlamaya çalışacaktır. Acenta tarafından test edilmemiş veya Türrsab tarafından onaylanmış olmasına rağmen herhangi bir sebeple doğrulama yapmayan bir logonun başvuruda bulunan acentanın web sitesine yerleştirilmiş olmasından kaynaklanan doğrudan veya dolaylı zararlardan TÜRSAB sorumlu tutulamaz.

Başvuruda bulunan acentanın web sitesinin bulunduğu barındırma alanının, sunucusunun, yazılım teknolojisinin, kaynak kodlarının, veri tabanının, ve bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla teknik her türlü fiziksel ve sanal biriminin değişikliği halinde, Dijital Doğrulama Sistemi hizmetinin doğru çalışıp çalışmadığının tekrar test edilmesi başvuran acentanın sorumluluğundadır. Herhangi bir değişiklik sonrasında test edilmeyen veya test sonucunda çalışmadığı görülmesine karşın web sayfasından kaldırılmayan Dijital Doğrulama Sistemi logosundan kaynaklanan doğrudan veya dolaylı zararlardan TÜRSAB sorumlu tutulamaz.

Başvuruyu yapan acentanın yukarıda belirtilen tüm bilgilerinin doğru olmamasından kaynaklı olarak TÜRSAB’ın herhangi bir ödeme yükümlülüğü veya zarar doğması halinde; TÜRSAB tarafından acentaya yazılı bildirim gönderilmesini müteakip 3 gün içerisinde, söz konusu yükümlülüğü veya zararı nakden ve defaten TÜRSAB’a ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.

TÜM HABERLER
24  Nisan  2024
Medine Umre ve Ziyaret Forumu Başladı
HABERİ OKU
22  Nisan  2024
TURSAV Heyetimiz, TÜRSAB Turizm ve Meslek Lisesi’nde Bir Toplantı Gerçekleştird
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Güney Marmara BTK, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İş Birliği ile Bilgilen...
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Bodrum BTK Heyetimiz, Turizm Haftası Kapsamında Düzenlenen Etkinliklere Katıldı
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Kuzeydoğu Anadolu BTK, Turizm Haftası Kapsamında Etkinlik Düzenledi
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Karayolu, Ulaştırma, Taşımacılık ve Araç Kiralama İhtisas Başkanlığımız Kabataş...
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
IATA’nın 2024 yılı APJC Toplantısı, TÜRSAB Genel Merkezimizde Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
TÜRSAB Heyetimiz, "Batman Turizm Master Planı Çalıştayı" Kapsamında Batman’ı Zi...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
22  Nisan  2024
"İstanbul Turizm Fuarı" Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Tarafından Başlatılan Batı Karadeniz'i Ke...
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Turist Rehberliği Meslek Kanunu’ndaki Değişikliklere İlişkin Önemli Duyuru
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Uygulanacak Ziyaret Hizmetleri Ha...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
Enformasyon Memurluğu Turizm Bilgisi Sınavı Hakkında Önemli Duyuru
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Milli Saraylar Acenta Portalı Faaliyete Başladı
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Yabancı Tur Operatörleri İçin Çalışma İzni Değerlendirme Kriterleri Hakkında Du...
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Ankara Palas Müzesi Bilet Fiyatı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU