GASTRONOMİ TURİZMİ İHTİSAS BAŞKANLIĞI 3 AYLIK DÖNEM FAALİYET RAPORU
1- Gastronomi Turizminin (bugüne kadar yapılmamış olan) "tanım ve tarifi" yapıldı ve tüm turizm kamuoyuna TÜRSAB’ın tarifi benimsetilmeye başlandı.
2- Gastronomi Turizmi referans kataloğu hazırlandı ve 1-2 ay içinde sonlanacak hale getirildi.
3- Denizli ile birlikte yeni rota- yeni ürün çalışmaları başlatıldı. Sıradaki rota da Zonguldak var.
4- Yurtdışında Gastronomi Turizm tanıtım roadshow planı hazırlandı ve bakanlığa sunuldu. (10 ülke-10 şehir)
5- İzmir’deki kongremizin ekonomik olarak verimli değilken, yeterli bilimsel ve sektörel fayda sağlamadığı tespit edilip, bu konunun ıslahı çalışmalarına başlandı.
6- Yurtdışında WTM, SIRHA gibi büyük fuarlarda temsil ve tanıtım faaliyetleri yürütüldü.
7- TÜRSAB TV'de her hafta canlı yayın olarak "Gastronomi Sohbetleri" programı yapıldı.
8- TURYİD'in 12 Mart Gastro-Ekonomi zirvesinde sunumunu yapacağımız panelin hazırlıkları tamamlandı.