BEA World Festivali’ne 2019 Yılında İstanbul Ev Sahipliği Yapacak

Kongre ve etkinlik sektöründe dünyanın önde gelen organizasyonlarından biri olan ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen BEA World Festivali’nin ödül töreni ve gala gecesi 23 Kasım tarihinde Portekiz’de gerçekleşti. Dünyanın en prestijli event ödüllerinin verildiği gecede, 2019 yılında BEA World Festivali organizasyonuna ev sahipliği yapacak şehrin İstanbul olduğu duyuruldu.

2019 yılının Kasım ayında, 14’üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Festivalin ülkemizde gerçekleşmesi için TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya devreye girdi. Yaratıcı Etkinlikler Planlama ve Uygulama Derneği’nin (YEPUD) yoğun çalışmalarına, Birliğimiz Başkanı Firuz Bağlıkaya, ADC Group and Bea World Festival Başkanı Salvatore Sgone’ye yazdığı mektup ile destek verdi. TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya’nın yazdığı mektup, festivalin 2019’da İstanbul’da yapılması kararında etkili oldu. Kongre turizmini canlandırmak adına atılan bu önemli adım sonucunda dünya çapında faaliyet gösteren dev kongre ve eventler düzenleyen firmaların katıldığı BEA World Festivali 2019’un İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı.

Kasım 2019‘da İstanbul’da gerçekleşecek festivale, dünyanın en önemli etkinlik firmaları ve yöneticilerinden oluşan 650 katılımcının gelmesi bekleniyor. BEA World Festivali, ülkemizdeki etkinlik firmalarının uluslararası alanda temsil edilmesi ve dünya çapında iş birliktelikleri oluşturulması için önemli rol oynayacak. Üç gün sürecek olan organizasyonda birçok B2B görüşmenin yanı sıra; İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginlikleri de katılımcılara tanıtılacak.

İstanbul'un bu seçkin katılımcılara, son derece kusursuz misafirperverliği ile ev sahipliği yapmasının büyük bir onur olduğunu belirten TÜRSAB Başkanı Sayın Firuz Bağlıkaya; “Bu vesileyle ülkemizin kongre pazarında yeniden canlanması ve yükselmesi için ilk adımların atılmış olması sektör olarak hepimizde büyük bir heyecan yaratmıştır. Başta YEPUD Başkanı Şebnem Mardini olmak üzere, tüm bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu organizasyonun ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek; MICE sektörünün gelişimi için TÜRSAB olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

• BEA World Festivali’ne 2019 Yılında İstanbul Ev Sahipliği Yapacak