“İSTANBUL 2010 İNANÇ TURİZMİ ZİRVESİ” BAŞARIYLA TAMAMLANDI

TÜRSAB ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2002, 2004 ve 2006 yıllarında Kuşadası, İzmir ve İstanbul’da düzenlenen “İnanç Turizmi Günleri” etkinliği bu sene İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi vesilesiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı işbirliğiyle uluslararası bir boyuta taşınmıştır.  “İstanbul 2010 İnanç Turizmi Zirvesi” 23 – 24 Kasım 2010 tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilmiştir. 

Zirvenin Açılış Töreni, 23 Kasım 2010 Salı günü saat 09.30’da Anadolu Auditoryum’da, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in konuşmalarıyla gerçekleştirilmiştir. Törene Milletvekilleri, Valiler, Belediye Başkanları, İstanbul İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Dini liderler, Konsoloslar, Turizm Sektör temsilcileri, seyahat acentaları ve basın tarafından yoğun katılım sağlanmıştır. 

Açılış Töreni ardından, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in moderatörlüğünde dini liderlerin katılımıyla düzenlenen ana oturum ve sonrasında dört ayrı salonda gerçekleştirilen eş zamanlı oturumlarla zirve programı devam etmiştir. 

23 Kasım 2010 Salı günü 19.00 – 20.00 saatleri arasında gerçekleştirilen Hakan Aysev Solistliğinde Senfoni ve İlahiler Gala Konseri ve saat 20.00’de protokol ve konuşmacıların katılımıyla düzenlenen Gala Yemeği ile zirvenin ilk günü tamamlanmıştır. 

24 Kasım 2010 Çarşamba günü 09.00 – 11.00 saatleri arasında yine dört ayrı salonda düzenlenen eş oturumlar ardından, 11.30 – 12.30 saatleri arasında gerçekleştirilen “Kapanış Oturumu”nda; TÜRSAB Kültür Turizmi Komitesi Başkanı Faruk Pekin, Dünya Dinsel Seyahat Birliği Başkanı Kevin J. Wright ve Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Aydın’ın yaptığı değerlendirmeler ile TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un gerçekleştirdiği kapanış konuşmasıyla zirve programı başarıyla sona ermiştir. 

İstanbul’un geçmişte olduğu gibi, gelecekte de bir inanç turizmi merkezi olmasını sürdürülebilir hale getirmek, davetli katılımcılara İstanbul’u tanıtarak uluslararası anlamda İnanç Turizmi alanında vazgeçilmez bir destinasyon, bir marka şehir olduğunu tüm din temsilcileriyle birlikte teyid eden bir çalışmaya ev sahipliği yapmak amaçlarıyla düzenlenen; genelde Türkiye’nin, özelde ise İstanbul’un dinler, kültürler ve düşünceler kavşağında tarihte ve bugün üstlendiği rolün önemine, kesişme noktası olma özelliğine değinerek, İstanbul’da yaşam alanı bulan, İstanbul’dan etkilenen ve İstanbul’u etkileyen dinlerin buluşmasını sağlayan zirvede Tarih, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Dinlerarası İlişkiler, Birlikte Yaşama ve Kültürler, Teoloji, İnanç Turizmi konularında oturumlar düzenlenmiştir. 

Ekli programda yer aldığı üzere, uluslararası boyutlarda, yerli ve yabancı, konusunda uzman akademisyenler, teologlar, din adamları, turizmciler, gazeteci ve yazarların konuşmacı olarak iştirak ettiği zirve; seyahat acentaları, öğretim görevlileri, öğrenciler, rehberler, ilgili sektör temsilcileri ve basın tarafından ilgiyle takip edilmiştir.

  

İstanbul 2010 İnanç Turizmi Zirvesi Zirve Programı

Başaran Ulusoy Konuşma Metni

 

TÜM HABERLER
18  Nisan  2024
TÜRSAB Heyetimiz, "Batman Turizm Master Planı Çalıştayı" Kapsamında Batman’ı Zi...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda, “Safranbolu Bilgilen...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
TÜRSAB Genel Merkezimizde "Gürcistan Destinasyon Tanıtım Etkinliği" Gerçekleşti...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
Vefat ve Başsağlığı
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
TÜRSAB Yönetim Kurulu Olağan Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Se...
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
TÜRSAB Başkan Yardımcımız Hasan Eker, Mersin Turizm Fuarı Kapsamında Gerçekleşt...
HABERİ OKU
16  Nisan  2024
Turizmin Geleceği İçin Geleceğin Turizmcilerini Ağırladık
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
TÜRSAB Kapadokya BTK Başkanımız Faruk Kahveci ve Beraberindeki Heyet, Turizm Ha...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
18  Nisan  2024
Enformasyon Memurluğu Turizm Bilgisi Sınavı Hakkında Önemli Duyuru
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Milli Saraylar Acenta Portalı Faaliyete Başladı
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Yabancı Tur Operatörleri İçin Çalışma İzni Değerlendirme Kriterleri Hakkında Du...
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Ankara Palas Müzesi Bilet Fiyatı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
16  Nisan  2024
Gürcistan Destinasyon Tanıtım ve B2B Görüşme Etkinliği Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
 "Turizm Buluşması" Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
Saray, Köşk, Kasır ve Müze Gişelerinin Kapanış Saatinin Değiştirilmesi Hakkında...
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
Turizm Haftası Kutlu Olsun
HABERİ OKU