“TABİATIN KALBİ BOLU” İNFO GEZİSİ /19 – 20 NİSAN 2016
Bolu Myosvi Turizm, Sayın İnan Kalaycı davetleri ve ev sahipliğinde, T.C Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü destek ve iştirakleri ile 19-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen inceleme gezisine TÜRSAB Gastronomi Turizmi Komitesi Yönetimi ve üyelerinden oluşan 14 kişilik bir heyet katılım göstermiştir.
Programın birinci günü Gölcük Tabiat Parkı, Doğa Dostu “Yeşil 5 Yıldızlı” Gazelle Resort & SPA Tesisleri, Kızık Yaylası ve Kındıra Yaylaları incelenmesi gerçekleştirilmiştir. Kızık Boyu yerlileri tarafından kıl çadırda Birliğimiz Gastronomi Turizmi Komitesi ziyareti için hazırlanan doğal ürünlerin tadımı esnasında ürünler hakkında bilgi alınmış, yaylanın turizm potansiyeli ve tanıtım açısından önemi vurgulanmıştır. Tarihi Kızık Camii ziyaretinin ardından, Kandıra Yaylası, Tarihi Bolu Çarşısı, Halk Eğitim Merkezi, Bolu Sultan Hamamı ziyaretlerinin ardından Haşim Restaurant’ta yemek atölyesi aktivitesi gerçekleştirilmiştir.
Bolu Belediye Başkanı Sayın Alaaddin Yılmaz, Bolu Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı ve Bolu İl Kültür Müdürü Fazıl Karaduman’ın da katılımlarıyla yöresel “Yufkalı Düğün Bohçası” hazırlanmış ve ardından gerçekleşen akşam yemeğinde başta Gastronomi Turizmi olmak üzere, Bolu ve çevresinde turizmin geliştirilmesi, tanıtılmasına ve sürdürülebilirliğine yönelik fikir alışverişinde bulunulmuştur.
Programın ikinci günü Bolu Emniyet Hotel, Haşim Restaurant’ta gerçekleştirilen Kahvaltılı Değerlendirme toplantısının ardından heyet İstanbul’a dönmüştür.
İçerik ile ilgili dosyalar