TÜRSAB HIRVATİSTAN İNCELEME GEZİSİ / 25 – 29 MART 2014

Hırvatistan Turizm Ofisi, TÜRSAB ve THY işbirliğinde 15 kişilik Türk seyahat acentaları heyeti 25 – 29 Mart 2014 tarihlerinde Hırvatistan’ın Zagreb, Istria ve Zadar bölgelerine bir inceleme gezisi düzenlemiştir. TÜRSAB Topkapı Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mustafa Şahinoğlu ve TÜRSAB Pera Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Günnur Ayar’ın katılımlarıyla gerçekleşen söz konusu geziye Kurumsal İlişkiler Departmanı’ndan Özge Ünal eşlik etmiştir.

25 Mart 2014 sabahı THY’nın sabah uçuşuyla 2 saatlik bir yolculuk sonucunda Zagreb Havalimanına varılmıştır. Heyet ilk gece konaklamanın gerçekleştirileceği ve şehir merkezinde yer alan Sheraton Otel’e yerleşmiştir.

Zagreb şehir merkezi, Yukarı Şehir ve Aşağı şehir olarak iki bölgeye ayrılmış olup, Yukarı Şehir Gradec ve Kaptol bölgelerini içine alan ve daha çok barok tarzı mimarinin hakim olduğu bir cazibe  merkezidir. Zagreb, Ortaçağ’dan kalma kiliseleri ve son birkaç yüzyıldan kalma tarihi binalarıyla klasik bir Orta Avrupa şehri mimarisi taşımaktadır.

Zagreb’de St. Mark Kilisesi, Hırvatistan Ulusal Tiyatrosu, Botanik Bahçesi, Mimara Müzesi, Kutsal Bakire Meryem ve Dört Melek Sütünunu, Mimara Müzesi, Parlemento Binası ve Başkanlık Sarayını da içeren panaromik bir tur sonrasında Kaptol Meydanı, Zagreb Katedrali Mirogoj Mezarlığı, Kırık Kalpler Müzesi ve  Modern Sanat Müzesi ayrıntılı olarak gezilmiştir.

Zagreb’de gerçekleştirilen şehir turu akabinde Heyet, T.C. Zagreb Büyükelçisi Sayın Burak Özügergin’in heyetimiz onuruna Büyükelçilik rezidansında gerçekleştirmiş olduğu resepsiyona katılmıştır. Hırvatistan Turizm Bakan Yardımcısı Davor Izakovic, Hırvat Parlementosu Milletvekili ve aynı zamanda Parlementoda Turizm Komitesi Başkanı ve Türk Hırvat Derneği Başkanı olan Goran Beus Richembergh ve Hırvatistan Turizm Ofisi Yetkililerinin de katılımlarıyla gerçekleştirilen söz konu resepsiyonda, Birliğimizin düzenlemiş olduğu ziyaretin amacı, Türkiye ve Hırvatistan arasındaki ilişkiler ve bu ilişkilerin geliştirilmesine yönelik atılması gereken adımlar, Hırvatistan’ın Avrupa Birliği Üyeliği sonrasında getirilen vize mecburiyeti ve vize prosedürlerinin kolaylaştırılması için neler yapılabileceği mütalaa edilmiştir.

Gezinin ikinci ve üçüncü gününde Zagreb’den 4 saatlik bir otobüs yolculuğu ile ulaşılan Istra Bölgesindeki Rovinj ve Pula isimli sahil kasabaları ziyaret edilmiştir. Istra; yerel halkın yaygın olarak İtalyanca ve Hırvatça konuştuğu ve özellikle İtalya ve Almanya’dan çok sayıda turist alan küçük kasabalardan oluşmaktadır. Şehir merkezinde yer alan Lone Hotel’de konaklamanın gerçekleştirildiği, Rovinj şehri özellikle deniz kenarında yer alan tarihi evleri ve kiliseleri ile tanınırken Pula şehri ise Istra bölgesinin idari ve kültürel merkezini oluşturmakla birlikle Romalılardan kalma bir çok eseri içinde barındırmaktadır.

Heyet Yerel rehber eşliğinde Rovinj şehrinde gerçekleştiridiği şehir turu ve Rovinj Hotel Lone’da bir gece konaklamanın ardından  1 saatlik bir otobüs yolculuğu ile Pula şehrine ulaşmış, Pula Şehir merkezi ziyaret edilmiş ve Hırvatistan’ın bir başka cazibe merkezi olan Zadar şehrine hareket edilmiştir.

Dalmaçya bölgesinin eski başkenti olan Zadar, doğal liman olma özelliği taşıyan bir yarımadadır. Ortaçağdan günümüze kalan birçok tarihi eseri içinde barındıran şehir Hırvatistan edebiyatının gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır.

28 Mart 2014 günü Zadar Turizm Ofisi yetkilileri katılımlarıyla gerçekleştirilien yemek sonrasında Zadar  Hotel Funimation Falkensteines Zadar’da konaklanılmış ve  ertesi gün gerçekleştirlen şehir turu sonrasında 4 saatlik bir yolculuk ile başkent Zagreb’e hareket edilmiştir.

Heyet Son gece Zagreb şehir merkezinde yer alan Double Tree By Hilton otelde konaklamış ve 29 Mart 2014 günü ekte iletişim bilgileri yer alan Abacus Tours Zagreb, Bluesun Hotels, Doubletree By Hilton , Elite Travel, Hotel Esplanade, Hotel& Spa Terme Jezerica, Hotel Aristos, Hotel Puntijar, Hup Zagreb, Istraturist Umag, Jadranka Hotel, Katarina Line, Lily Tours Varazdin, Motel Plitvice, Punta Skala, Terme Tuheli, Terra Travel Zadar, Theme Park Etnoland, Tourist Board Karlovac, Unline , Hana Travel Services,ve Ilrija Travel kurumlarının katılımlarıyla heyetimizin B2B iş görüşmelerinin gerçekleştirme imkanı buldukları bir workshop düzenlenmiştir.

Ayrıca heyet gezi süresince yine ekte iletişim bilgileri yer almakta olan Hotel Esplanade Zagreb, Hotel Lone Rovinj,Hotel Kolovare Zadar, Hotel Pnija Zadar, Hotel Falkensteiner Zadar,Hotel Histria Pula ve Hotel Double Tree by Hilton otellerinin odalarını, spa merkezlerini ve toplantı odalarını ayrıntılı olarak gezerek, otel  yöneticileriyle birebir görüşme imkanı bulmuşlardır.

İnceleme gezisi, Hırvatistan Turizm Ofisi tarafından son derece profesyonelce organize edilmiş olup, program boyunca Hırvatistan’ın cazibe alanlarının ziyaret edilmesi, programa dahil edilen workshop ve otel ziyaretleri vesilesiyle de kısa sürede geziden maksimum fayda sağlanması amaçlanmıştır.

Gezi sonrasında katılımcıların görüşlerinden de anlaşıldığı üzere Hırvatistan’a gerçekleştirilen bu inceleme gezisi vesilesiyle halihazırda Hırvatistan turu yapan acentalarımızın turlarına ekleyebilecekleri birçok yenilikle karşılaştıkları görüşü hakimdir. Hırvatistan ile çalışan ve çalışma potansiyeli olan acentalarımız için büyük bir deneyim olan bu gezi tüm grupça ilgiyle karşılanmıştır.

TÜM HABERLER
25  Nisan  2024
İran İslam Cumhuriyeti Heyeti, Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanlığımızı Ziyaret E...
HABERİ OKU
24  Nisan  2024
TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığı Aylık Toplantısı Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
24  Nisan  2024
Turistik Diyarbakır Ekspresi, Tarihi Ankara Garı'ndan İlk Seferine Başladı
HABERİ OKU
24  Nisan  2024
Medine Umre ve Ziyaret Forumu Başladı
HABERİ OKU
22  Nisan  2024
TURSAV Heyetimiz, TÜRSAB Turizm ve Meslek Lisesi’nde Bir Toplantı Gerçekleştird
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Güney Marmara BTK, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İş Birliği ile Bilgilen...
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Bodrum BTK Heyetimiz, Turizm Haftası Kapsamında Düzenlenen Etkinliklere Katıldı
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Kuzeydoğu Anadolu BTK, Turizm Haftası Kapsamında Etkinlik Düzenledi
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
25  Nisan  2024
Enformasyon Memurluğu Yabancı Dil Online Yazılı Sınavı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
22  Nisan  2024
"İstanbul Turizm Fuarı" Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Tarafından Başlatılan Batı Karadeniz'i Ke...
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Turist Rehberliği Meslek Kanunu’ndaki Değişikliklere İlişkin Önemli Duyuru
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Uygulanacak Ziyaret Hizmetleri Ha...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
Enformasyon Memurluğu Turizm Bilgisi Sınavı Hakkında Önemli Duyuru
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Milli Saraylar Acenta Portalı Faaliyete Başladı
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Yabancı Tur Operatörleri İçin Çalışma İzni Değerlendirme Kriterleri Hakkında Du...
HABERİ OKU