TÜRSAB NÜRNBERG İNCELEME GEZİSİ / 24 – 25 HAZİRAN 2014

TÜRSAB, THY Nürnberg Müdürlüğü ve Nürnberg Havalimanı işbirliğinde Türk seyahat acentaları heyeti 24 – 25 Haziran 2014 tarihlerinde Nürnberg’e bir inceleme gezisi düzenlemiştir. Ali Onaran’ın heyet başkanlığı yapmış olduğu söz konusu geziye Kurumsal İlişkiler Departmanı’ndan Berna Akar eşlik etmiştir.

24 Haziran 2014 sabahı, THY uçuşuyla Almanya saati ile 10:30’da Nuremberg Havalimanı’na varılmıştır. Heyet havalimanından hareket ederek 12 dakika uzaklıkta konumlu gezi süresince konaklanılacak otele yerleşmiştir.

Nürnberg, Almanya’da Bavyera eyaletine bağlı 2.büyük şehirdir. Ortaçağın izlerini taşıyan şehir, 1945 yılında İngiliz ve ABD ordusu tarafından bombalanmış ve şehrin neredeyse tamamı yok olmuştur.

Savaş suçlularının yargılandığı Nürnberg Mahkemelerine ev sahipliği yapan şehir, Hitler’in en sevdiği şehir olarak da bilinmektedir. 500.000 nüfusa sahip olup, yıllık 1.500.000 turist tarafından ziyaret edilmektedir.  

Şehirde fazla olan Türk nüfusu sebebiyle Türk vatandaşları tarafından özellikle yakınları ziyaret amacıyla ziyaret edilmektedir.

Nürnberg’e günde 2 seferi bulunan Türk Hava Yolları, yaz döneminde ( Haziran – Eylül ) günde 3 sefer ile 41 yıldan beri Nürnberg uçuşu ile hizmet vermektedir.  Türk Hava Yolları’na ek olarak Lufthansa, Germanwings, Sunexpress, Airberlin ve Pegasus Havayolları’nın da İstanbul  - Nürnberg arasında seferleri bulunmaktadır.

Otele yerleştikten sonra heyet; şehir turu yapmıştır. Şehrin her yerinde, Ortaçağda savunma amacıyla kurulan kuleli surlarla kaplı yapılar, kiliseler, müzeler göze çarpmaktadır.

Şehir turu sırasında Nürnberg’in eski bölgelerinden Main Market Square de gezilmiştir. Nürnberg’in yerleşik halkı için Main Market Square şehrin kalbi olup, hafta boyunca taze et, sebze ve meyve satın alınabilmektedir.

Şehir turu akabinde konaklanılan otelde; Nürnberg Havalimanı Pazarlama Müdürü Silvia Arai Hoffman’ın katılımlarıyla, Franken Turizm Ofisi yetkilisi Verena Bauerlein ve THY Nürnberg Müdürlüğü yetkilileri heyetimiz için Nürnberg şehrini ve faaliyetlerini anlatan birer sunum gerçekleştirmiştir. Yapılabilecek işbirliği olasılıkları görüşülmesinin ardından gerçekleştirilen otel infosu  ile konaklanılan otele dair bilgi alınmıştır.

Akşam yemeğinde heyetimiz, Nürnberg Ekonomiden Sorumlu Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Michale Fraas, Nürnberg Havalimanı Direktörü Dr. Michael Hupe, Nürnberg Havalimanı Pazarlama Müdürü Silvia Arai Hoffman ve THY Nürnberg Müdürü Osman Nuri Hasırcı’nın iştirakleriyle akşam yemeğinde bir araya gelmiştir. Söz konusu yemekte; iki ülke arasındaki ikili ilişkileri geliştirmeye yönelik atılması gereken adımlar ve vize hususu görüşülmüştür.

Akşam yemeği sonrasında; şehir içerisinde plaj konsepti oluşturularak hizmet veren "Nürnberg Şehir Plajı"na gidilmiştir.

Gezinin 2. ve son günü, 25 Haziran 2014 sabahı, Nazi mitinglerinin yapıldığı, 50.000 kişi kapasiteli tasarlanan ve günümüzde müze olarak hizmet veren Documentation Center (Dokumentasyon Merkezi) ziyaret edilmiştir. Müze içerisinde; fotoğraflar ve yayınlanan belgeseller ile II. Dünya Savaşı süreci anlatılmaktadır. Turistlerce büyük ilgi gören müze; yıl boyunca çok fazla sayıda öğrenci tarafından da ziyaret edilmektedir.

Müze ziyareti sonrasında; yerel bir restoranda öğle yemeği yenilerek Türkiye’ye dönüş için Nürnberg Havalimanı’na hareket edilmiştir.

Havalimanında THY Nürnberg ofise ziyaret edilmiş, heyetimiz, T.C. Nürnberg Başkonsolosu Sayın Asip Kaya ile görüşmüştür. Sayın  Başkonsolosumuz tarafından her geçen gün Nürnberg’in bilinirliğinin arttığı, bunda çekilen dizilerin de etkili olduğu belirtilmiştir.

Gezi neticesinde; acentalarca, Nürnberg’in değerleri, cazibe mmerkezlerine ilişkin olarak edinilen tecrübeler ile Nürnberg turlarına Romantic Tur’a ek olarak düzenlemeler yapabilecekleri, tur düzenleyecek ve Nürnberg  ile çalışacak acentalarımız için yapılan ikili görüşmelerin son derece verimli olduğu görüşü hakimdir.

TÜM HABERLER
22  Nisan  2024
TURSAV Heyetimiz, TÜRSAB Turizm ve Meslek Lisesi’nde Bir Toplantı Gerçekleştird
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Güney Marmara BTK, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İş Birliği ile Bilgilen...
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Bodrum BTK Heyetimiz, Turizm Haftası Kapsamında Düzenlenen Etkinliklere Katıldı
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Kuzeydoğu Anadolu BTK, Turizm Haftası Kapsamında Etkinlik Düzenledi
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Karayolu, Ulaştırma, Taşımacılık ve Araç Kiralama İhtisas Başkanlığımız Kabataş...
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
IATA’nın 2024 yılı APJC Toplantısı, TÜRSAB Genel Merkezimizde Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
TÜRSAB Heyetimiz, "Batman Turizm Master Planı Çalıştayı" Kapsamında Batman’ı Zi...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda, “Safranbolu Bilgilen...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
19  Nisan  2024
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Tarafından Başlatılan Batı Karadeniz'i Ke...
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Turist Rehberliği Meslek Kanunu’ndaki Değişikliklere İlişkin Önemli Duyuru
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Uygulanacak Ziyaret Hizmetleri Ha...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
Enformasyon Memurluğu Turizm Bilgisi Sınavı Hakkında Önemli Duyuru
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Milli Saraylar Acenta Portalı Faaliyete Başladı
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Yabancı Tur Operatörleri İçin Çalışma İzni Değerlendirme Kriterleri Hakkında Du...
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Ankara Palas Müzesi Bilet Fiyatı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
16  Nisan  2024
Gürcistan Destinasyon Tanıtım ve B2B Görüşme Etkinliği Hakkında Duyuru
HABERİ OKU