YUNANİSTAN CUMHURİYETİ TURİZM BAKANLIĞI BASIN MÜŞAVİRLİĞİ TARAFINDAN KOS ADASINDAKİ TURİZM ÇALIŞMALARI HUSUSUNDA YAYINLANAN BASIN BÜLTENİ

Yunanistan Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı Basın Müşavirliği tarafından Yunanistan’ın Kos Adasındaki turizm çalışmaları hususunda yurtdışı turizm operatörleri, seyahat acentaları, havayolu şirketleri ve turizm sektörü paydaşlarının bilgilendirilmesi amacıyla iletilen yazı ekte ve aşağıda aynen bilgilerinize sunulmuştur;

Kos Adasındaki Turizm Çalışmalarının Turizm Bakanı Sayın Elena Kountoura Tarafından Yunanistan’da Ve Yurtdışında Koordinasyonu

Turizm Bakanı Sayın Elena Kountoura, Başbakan nezdinde Hükümet koordinasyonu çerçevesinde, Kos adasındaki operasyonel yönetim ile ilgili olarak, yetkili diğer bakanlıklar ile doğrudan işbirliği içerisinde bulunmaktadır.

Turizm Bakanlığı ve Yunanistan Turizm Kurumu (GNTO), yurtdışı turizm operatörlerinin, seyahat acentelerinin, havayolu şirketlerinin ve turizm sektörü paydaşlarının bilgilendirilmesi amacıyla yurtdışında bulunan Büyükelçilikler ve Yunanistan Turizm Kurumu ofisleri ile iletişime geçmişlerdir.

Kos Adasında durum, turizm hareketliliğindeki gelişme de dâhil olmak üzere son saatlerde normal seyrine dönmüştür.

Turizm Bakanlığı, ayrıca, ziyaretçilerin kolaylığı ve turizm hareketliliğinin herhangi bir engel olmaksızın gelişimine yönelik eylemlerin teşvik edilmesi amacıyla, Güney Ege Bölgesi, yerel kuruluşlar ve özel sektör ile Yunanistan çapındaki kurumlar, Yunan Turizm İşletmeleri Derneği (SETE), Yunanistan Otelciler Federasyonu (HHF)  ve Yunanistan Turizm ve Seyahat Dernekleri Federasyonu (FEDHATTA) ile sürekli iletişim halindedir.

Otel ve turizm altyapısı, depreme karşı var olan güçlü koruma kalkanları sayesinde etkilenmemiş olup normal işleyişlerini sürdürmektedir.

Yetkili diğer Bakanlıkların çalışmaları sonrasında adaya düzenli erişim sağlanmıştır:

  • Havalimanı normal operasyonuna devam etmekte ve tüm uluslararası uçuşlar gerçekleştirilmektedir.
  • Adanın Pire ile olan deniz bağlantısı yeniden normale dönmüştür. Ulaşım geçici olarak Kefalos limanından sağlanacaktır.
  • On İki Adalar arasındaki deniz bağlantısı, Kos merkez limanı yakınındaki alternatif iskele vasıtasıyla yeniden normale dönmüştür.
  • Türk sahilleriyle olan günlük gemi seferleri de yeniden normale dönmüş, Schengen alanı kontrol noktası da Kos merkez limanına yakın bir noktaya nakledilmiştir.

 

Turizm Bakanı, turizm sektörünün tüm paydaşlarının, bölgesel yönetimin ve adanın yerel organlarının ortak çağrısı sonrasında, adanın uluslararası imajının korunması çalışmalarına katkı sağlamaları amacıyla yayın organlarıyla görüşme gerçekleştirmiştir. Ayrıca, adanın kurumları, Kos Otelciler Birliği, Yerel Turizm Acenteleri ve Turizm İşletmeleri Derneği ile sürekli işbirliği içerisindedir. Yerel toplum desteği ile gerekli çalışmalar gerçekleştirilmiş ve aşağıda sonuçlara ulaşılmıştır:

  • Tur operatörlerinin programları normal şekilde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, ziyaretçilerin geliş ve gidişlerinde sorun yaratmayan program düzenlemeleri sağlanmıştır.
  • Turistlerin konaklamaları, başlangıçta seçmiş oldukları otellerin odalarında normal şekilde gerçekleştirilmektedir. Az sayıdaki turisti ilgilendiren münferit durumlarda, teknik ekiplerin kontrolleri tamamlanana kadar, güvenlik önceliği esas alınarak, nakil ve geçici konaklama sunulmuştur.
  • Otelciler ve otel çalışanları hızlı şekilde gerekli prosedürü izlemişler ve ziyaretçilerin mümkün olan en iyi şartlarda hizmet almasını ve konaklamasını sağlamışlardır.

 

Bakanlık ve Yunan Turizm Kurumu mekanizması, turistlerin tatillerinin tadını sorunsuz şekilde çıkarabilmeleri adına, bütünüyle hazır bulunmakta ve tam anlamıyla iyileşme sağlanılana ve adada yaşam normal ritmine dönene kadar çalışmalarını sürdürmektedir.

TÜM HABERLER
25  Nisan  2024
TÜRSAB Heyetimiz, 'Meksika Turizm Tanıtım Etkinliği'ne Katıldı
HABERİ OKU
25  Nisan  2024
İran İslam Cumhuriyeti Heyeti, Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanlığımızı Ziyaret E...
HABERİ OKU
24  Nisan  2024
TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığı Aylık Toplantısı Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
24  Nisan  2024
Turistik Diyarbakır Ekspresi, Tarihi Ankara Garı'ndan İlk Seferine Başladı
HABERİ OKU
24  Nisan  2024
Medine Umre ve Ziyaret Forumu Başladı
HABERİ OKU
22  Nisan  2024
TURSAV Heyetimiz, TÜRSAB Turizm ve Meslek Lisesi’nde Bir Toplantı Gerçekleştird
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Güney Marmara BTK, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İş Birliği ile Bilgilen...
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Bodrum BTK Heyetimiz, Turizm Haftası Kapsamında Düzenlenen Etkinliklere Katıldı
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
25  Nisan  2024
59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Uluslararası İstanbul Yarı Marato...
HABERİ OKU
25  Nisan  2024
Enformasyon Memurluğu Yabancı Dil Online Yazılı Sınavı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
22  Nisan  2024
"İstanbul Turizm Fuarı" Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Tarafından Başlatılan Batı Karadeniz'i Ke...
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Turist Rehberliği Meslek Kanunu’ndaki Değişikliklere İlişkin Önemli Duyuru
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Uygulanacak Ziyaret Hizmetleri Ha...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
Enformasyon Memurluğu Turizm Bilgisi Sınavı Hakkında Önemli Duyuru
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Milli Saraylar Acenta Portalı Faaliyete Başladı
HABERİ OKU