TÜRSAB AALBORG GÖTEBORG İNCELEME GEZİSİ / 10 – 13 HAZİRAN 2014

Aalborg ve Göteborg Turizm Ofisleri, THY Aalborg ve Göteborg Müdürlükleri ve TÜRSAB işbirliğinde 20 kişilik Türk seyahat acentaları heyeti; TÜRSAB Kültür Komitesi eş başkanı ve TÜRSAV Başkan Vekili İlhan Uçak başkanlığında, TÜRSAB Kurumsal İlişkiler Departmanı’ndan Özge Ünal’ın katılımlarıyla 10 – 13 Haziran 2014 tarihlerinde Danimarka’nın Aalborg ve İsveç’in Göteborg şehirlerini kapsayan bir inceleme gezisi düzenlenmiştir.

10 Haziran 2014 tarihinde THY uçuşuyla Billund aktarmalı olarak Aalborg şehrine varan heyet gezi süresince şehir merkezindeki Radison BLU Limfjord Hotel’de konaklamıştır.

Gezinin ik günü, 1367 yılında inşa edilen ve seneler içinde ugradığı tahrip sonucunda 1583 ve 1616 yıllarında tekrar inşa edilerek bu günkü görüntüsüne kavuşan Lindernborg Şatosu ziyaret edilmiştir. Lindernborg şatosu yıllar yılı Danimarka Kraliyet ailesi ve aristokrasisine ait olmuş olup, kale 1788 yılında Kral 5. Christian’ın gayrimeşru oğlunun eline geçmiştir. Bugün şato  Lindenborg isimli bir aileye ait olmakta ve ormancılık, avcılık ve özel gruplar için kiralanmaya açık  şehrin cazibe merkezleri arasında yer almaktadır.

İkinci gün Danimarka’nın en eşsiz antik eserlerinden biri olan Linholm Hoje ziyaret edilmiştir. İskandinavya’nın en etkileyici iyi korunmuş Viking Bölgesi Linholm Hoje,  700 den fazla mezar ve 150 taş gemisiyle Viking mirasından kesitler sunmaktadır. Sonrasında Skaller Seaside Resort isimli Kuzey Denizinin kenarında bulunan minik bir tatil köyü ziyaret edilmiş ve özellikle aile ve kapalı gruplara rahat tatil imkanı sunan çocuk klüpleri, kapalı ve açık havuzları ile geniş seçenekler sunan mekan ziyaret edilmiştir. Gezinin devamında, Eagle World isimli Kartal ve Şahin cinsi bir çok kuş türüne ev sahipliği yapan doğal ortamlarında bir kısmı eğitilen bir kısmı avlanma tekniklerinde faydalanılan doğayla içi içe gözlem yapma fırsatı sunan alana gidilmiştir. Greenen isimli traktörle ulaşımın olduğu sahil kenarına gidilerek katılımcılara değişik bir deneyim yaşama imkanı sunulan sahil kasabası ise gezinin bir diğer ayağını oluşturmaktadır. Greenen sahilde Aalborg Turizm Ofisi tarafınan düzenlenen kokteyl sonrasında, Skagen bölgesinde yer alan ve Aalborg’da son gün konaklanılacak olan Color Hotel Skagen’e geçilmiştir. Akşam yemeğinden sonra Skagen bölgesinde tüm heyet bisikletle şehri dolaşarak şehrin yeşil alanları ve gün batımına şahit olunma imkanı sunulmuştur.

12 Haziran 2014 sabahı Aalborg – Göteborg arası feribot seferiyle İsveç’İn Göteborg şehrine geçilmiştir.

Göteborg’da konaklanılan Scandinic Hotel Euroropa ve öğle yemeğinde heyetimizi misafir eden Clarion  Hotel Post odaları ve toplantı salonlarıyla ayrıntılı olarak gezilerek heyetce ilgiyle karşılanmıştır.

Otel gezilerinden sonra 17 yy.dan kalma kanal ve köprüleriyle göz dolduran Göteborg şehrinde bir bot turu yapılarak değişik bir perspektifden bakılmıştır. Sonrasında Göteborg Sanat Galerisi ziyaret edilerek Picasso, Manet, Monet ve birçok Danimarkalı ressamın eserlerinin bulunduğu müze katılımcılar tarafından ilgiyle karşılanmıştır.

Gezinin son günü Mostrand isimli ada ziyaret edilerek, 1658 yılında kalma Kraliyet kalıntılarını içinde barındıran, Carlesten Kalesi ve  Strandverket Sanat Galerisi görülmüştür.

Ada gezisi tamamlandıktan sonra THY seferiyle Göteborg’dan İstanbul’a dönüş sağlanmıştır.

İnceleme gezisi süresince Aalborg ve Göteborg’un cazibe alanlarının ziyaret edilmesi, programa dahil edilen otel ziyaretleri vesilesiyle de kısa sürede geziden maksimum fayda sağlanması amaçlanmıştır.

Gezi sonrasında katılımcıların görüşlerinden de anlaşıldığı üzere Aalborg ve Göteborg’a gerçekleştirilen bu inceleme gezisi vesilesiyle hali hazırda İskandinav turu yapan acentalarımızın turlarına ekleyebilecekleri birçok yenilikle karşılaştıkları ve özellikle Norveç’in de bu tur programına eklenmesiyle çok faydalı bir tur oluşturulabileceği görüşü hâkimdir. İskandinav ülkeleri ile çalışan ve çalışma potansiyeli olan acentalarımız için büyük bir deneyim olan bu gezi tüm grupça ilgiyle karşılanmıştır.

 

TÜM HABERLER
26  Nisan  2024
Vefat ve Başsağlığı
HABERİ OKU
25  Nisan  2024
MICE Turizmi İhtisas Başkanlığı’nın Aylık Toplantısı, TÜRSAB Genel Merkezimizde...
HABERİ OKU
25  Nisan  2024
TÜRSAB Heyetimiz, 'Meksika Turizm Tanıtım Etkinliği'ne Katıldı
HABERİ OKU
25  Nisan  2024
İran İslam Cumhuriyeti Heyeti, Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanlığımızı Ziyaret E...
HABERİ OKU
24  Nisan  2024
TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığı Aylık Toplantısı Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
24  Nisan  2024
Turistik Diyarbakır Ekspresi, Tarihi Ankara Garı'ndan İlk Seferine Başladı
HABERİ OKU
24  Nisan  2024
Medine Umre ve Ziyaret Forumu Başladı
HABERİ OKU
22  Nisan  2024
TURSAV Heyetimiz, TÜRSAB Turizm ve Meslek Lisesi’nde Bir Toplantı Gerçekleştird
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
26  Nisan  2024
Seyahat Acentalarının Bilet Departmanına Yönelik Uçak Bileti Satış Personeli Ye...
HABERİ OKU
26  Nisan  2024
Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2024/1 Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
26  Nisan  2024
Müze ve Ören Yerlerinin Turizm Sezonunda Ziyaret Saatlerinin Uzatılması Hakkınd...
HABERİ OKU
25  Nisan  2024
59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Uluslararası İstanbul Yarı Marato...
HABERİ OKU
25  Nisan  2024
Enformasyon Memurluğu Yabancı Dil Online Yazılı Sınavı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
22  Nisan  2024
"İstanbul Turizm Fuarı" Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Tarafından Başlatılan Batı Karadeniz'i Ke...
HABERİ OKU
19  Nisan  2024
Turist Rehberliği Meslek Kanunu’ndaki Değişikliklere İlişkin Önemli Duyuru
HABERİ OKU