24. OLAĞAN GENEL KURUL TEMSİL VE İLZAMA YETKİLİ TEMSİLCİLERİNİN OY KULLANIMI HAKKINDA DUYURU

Değerli Üyelerimiz,

Daha önceki duyurularımızda da belirttiğimiz üzere TÜRSAB 24’üncü Olağan Genel Kurulu’na katılma hakkına sahip üyelerimiz, seçme ve seçilme hakkını belirledikleri temsil ve ilzama yetkili temsilcileri aracılığıyla kullanacaktır.

Dolayısıyla TÜRSAB 24’üncü Olağan Genel Kurulu’na ve seçimlere katılım sağlamak üzere genel kurul gününden önce TÜRSAB’a başvuru yaparak, temsil ve ilzama yetkili kişisinin ismini bildiren seyahat acentaları temsilcilerinin, kimliklerini yanlarında bulundurması, TÜRSAB görevlilerine ve oy kullanma sırasında sandık kurulu görevlilerine ibrazı gereklidir.

Ancak genel kurul gününe kadar seyahat acentası temsil ve ilzama yetkili kişisini Birliğimize bildirmemiş olan seyahat acentalarının ise aşağıdaki belirtilen usul ve esaslara göre seçme ve seçilme hakkını kullanabileceklerdir.

Buna göre seyahat acentalarının;

1- Temsil ve ilzam yetkisi, MÜŞTEREK YETKİ olarak birden çok kişiye ait ise;  genel kurula katılacak temsilcisini belirleyerek, belirlediği yetkili kişiye ilişkin kararın (Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu kararı, Limited Şirketlerde Müdürler Kurulu kararı) aslı veya noter onaylı sureti ve mevcut imza sirkülerini yanlarında bulundurmaları, bu belgeleri ile kimliklerini TÜRSAB ve oy kullanma sırasında sandık kurulu görevlilerine ibraz etmeleri gerekmektedir.

2- Temsil ve ilzam yetkisi MÜNFERİT YETKİ olarak bir kişiye ait ise;  bu kişinin münferit yetkisini gösterir mevcut imza sirkülerini yanında bulundurması, imza sirküleri ile kimliğini TÜRSAB ve oy kullanma sırasında sandık kurulu görevlilerine ibraz etmesi gerekmektedir.

3- Temsil ve ilzam yetkisi MÜNFERİT YETKİ olarak birden çok kişiye ait ise; genel kurula katılacak temsilcisini belirleyerek, belirlediği yetkili kişiye ilişkin dilekçenin ve mevcut imza sirkülerini yanlarında bulundurmaları, bu belgeleri ile kimliklerini TÜRSAB ve oy kullanma sırasında sandık kurulu görevlilerine ibraz etmeleri gerekmektedir.

Konuyu önemle bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.

TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ

(TÜRSAB)

24  Mayıs  2020