4. TÜRSAB TURİZM KONGRESİ KAPSAMINDA TÜRK HAVA YOLLARI TK PAY SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

6–8 Nisan 2026 tarihleri arasında “Eğitim, İletişim ve Dayanışma” mottosuyla Antalya’da düzenlenen 4. TÜRSAB Turizm Kongresi, açılış töreninin ardından Türk Hava Yolları’nın (THY) yeni fintek (finansal teknolojiler) platformu TK-Pay sunumu ile devam etti.

TK-Pay Genel Müdürü Mustafa Ekmen, gerçekleştirdiği sunumda platformun THY’nin en genç girişimi ve iştiraki olduğuna işaret ederek, finansal ürünleri teknoloji ile sunma işi olan fintek odaklı çalışmalara verdikleri önemi vurguladı. "Fintekte ödeme teknolojileri geliştiriyoruz. Biz de aslında bankacılık gibi regüle bir sektörüz" diyen Ekmen; THY dijital kanallarının yılda 400 milyondan fazla ziyaret aldığını ve 7 milyar doların üzerinde kartlı ödeme hacmine sahip olduklarını belirtti.

Seyahat sektörünün 65 milyar doların üzerinde gelir kapasitesi ve 45 binden fazla potansiyel üye işyerini barındıran önemli bir sektör olduğunu ifade eden Ekmen; bireysel cüzdan uygulamasıyla iade süreçlerinin kolaylaştığını ve kazanılan millerin bu sisteme yüklenebildiğini dile getirdi. Sektörün ihtiyaçlarını belirlemek için paydaşlarla görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, seyahat sektöründe ödemelerdeki fintek payının %2,5 ile diğer sektörlerin gerisinde kaldığını kaydetti.

Hazırladıkları kurumsal cüzdanın seyahat acentalarına göre düzenlendiğini; mutabakat kolaylığı, raporlama, kredi ve banka kartı ile ödeme gibi avantajların yanı sıra sanal POS imkânı sunduklarına değinen Ekmen, pilot uygulamaları tamamlanan sistemin tüm seyahat acentalarının kullanımına hazır olduğunu ifade ederek sunumunu tamamladı.

TÜM HABERLER
08  Ekim  2026
Japonya Tur Operatörlerinden JTB Firmasının Temsilcileri TÜRSAB Genel Merkezimi...
HABERİ OKU
07  Ekim  2026
TÜRSAB, “İklim, Çevre, Kadın 2030 – Yöneten Kadın Liderler Forumu”na Katılım Sa...
HABERİ OKU
07  Ekim  2026
TÜRSAB Gastronomi ve Kültür Turizmi İhtisas Başkanlıkları Manisa’nın Turizm Des...
HABERİ OKU
07  Ekim  2026
TÜRSAB Gastronomi ve Kültür Turizmi İhtisas Başkanlıkları Manisa’nın Turizm Des...
HABERİ OKU
05  Ekim  2026
Vefat ve Başsağlığı
HABERİ OKU
01  Ekim  2026
KKTC/KITSAB Doğu Karadeniz Bölge Bilgilendirme Gezisi Trabzon Şehrimizin Tanıtı...
HABERİ OKU
01  Ekim  2026
TÜRSAB ve KITSAB Heyeti Trabzon Valisi Sayın Tahir Şahin ve KKTC Trabzon Başkon...
HABERİ OKU
30  Eylül  2026
Vefat ve Başsağlığı
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
08  Ekim  2026
VW-Doğuş Oto ile Sektör Buluşması Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
08  Ekim  2026
Mısır’da Türk Vatandaşlarına Verilen Sağlık Hizmetlerinde %20 İndirim ve Seyaha...
HABERİ OKU
08  Ekim  2026
ICCA Kongresi 2026 Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
08  Ekim  2026
ICCA Üyeliği Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
08  Ekim  2026
TÜRSAB Üyelerine Özel EV Charge Show Daveti Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
07  Ekim  2026
T.C. Milli Saraylar Topkapı Sarayı Ön Satış Kampanyası Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
07  Ekim  2026
Yerebatan Sarnıcı’nda Seyahat Acentalarına Yönelik Yeni Biletleme Uygulaması Ha...
HABERİ OKU
07  Ekim  2026
Kış Sezonu Sebebiyle Gişelerin Kapanış Saatinin Değiştirilmesi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU