AGRO TURİZM ÇALIŞMA GRUBU TANITIM VE İNCELEME GEZİSİ HATAY'DA GERÇEKLEŞTİ

TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığı, bir süredir üzerinde çalıştığı Agro Tarım Projesi kapsamındaki ilk adımı zengin mutfak kültürü olan Hatay’da attı. 

5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen geziye; TÜRSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir, Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın ve Hatay Bölgesel Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aycıl öncülüğünde toplam 12 acentamızın temsilcileri katıldı. 

TÜRSAB Heyeti’nin ilk durağı olan Arsuz Expo Alanı’nın ardından Antakya Expo Alanı da detaylıca incelendi. Burada Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’la da görüşülerek Expo ile ilgili rakamsal bilgiler ve sürdürebilirlik konuları gibi daha detaylı bilgiler alındı. 

Heyetin bir sonraki durağı ise Amonos Dağı eteklerindeki Yanantaş oldu. İlk gün Samandağ Sahili’nde bulunan Hikmet Dönmez Restoran’da sunulan yöresel örnekleri ile akşam yemeği yendi ve ateş yakılarak geleneksel Hıdırellez kutlandı. Konaklama ise yeni açılan Artes Otel’de yapıldı.

Gastronomi İhtisas Başkanlığı Sekreteri ve Hatay Sorumlusu Lemye Şahin’in hazırladığı programın ikinci ve son gününde öncelikle Yayladağı Kadın Kooperatifi ziyaret edildi.  Şenköy Yöresel Peynir İşleme Tesisi’nde üretim aşamaları görüldü, hemen sonrasında tüm katılımcıların dahil olduğu çilek hasadı yapıldı ve kültür mantarı üretme tesisi gezildi. 

Yayladağ Sınır Kapısı ve çok yakınlarda yer alan Suriye’ye topraklarında yer alan Keseb şehri görüldü. 2019 yılında tek bir ağaç dahi kesilmeden tamamlanan Aba Güreşi Alanı, Yayladağ Belediye Başkanı Mustafa Sayın ile birlikte gezildi ve ardından zengin yöresel çeşitleri ile tesisin sosyal mekânında öğle yemeği yenildi.

Yemek sonrası Samandağ Koza Kadın Kooperatifi’nin İpek Evi ziyaret edildi. Heyet burada doğal yöntemlerle ipek boyama işlemlerinin yapılışı görüldü. Burada da yerel yemekler atölye çalışması esnasında sunuldu. 

Yağan şiddetli yağmur altında Zeytunlu’da portakal bahçesinde portakal hasadı yapan TÜRSAB Heyeti, Samandağ Kadın Kooperatifi’nin “Gastroköy Projesi”ni de inceleme imkânı buldu. 

Heyet dönüş yoluna çıkmadan önce muhteşem manzarası olan Samandağı Gümüş Cafe’de kooperatifli kadınların hazırladığı zengin yöresel yemeklerle geziyi sonlandırdı. 

TÜRSAB, 2 gün gibi kısa bir sürede Hatay’da çok sayıda işletme ile Agro Turizm için görüşmeler yaptı ve bu sayede seyahat acentalarımıza satışa sunulabilecek yepyeni bir ürün paketi oluşturdu.

TÜM HABERLER
16  Mayıs  2022
Elma Yolu Bilgilendirme Gezisi Gerçekleşti
HABERİ OKU
13  Mayıs  2022
TÜRSAB "Kültürel Miras ve Turizm" Paneli Gerçekleşti
HABERİ OKU
12  Mayıs  2022
Prof. Dr. İlber Ortaylı Standımızı Ziyaret Etti
HABERİ OKU
12  Mayıs  2022
"Uluslararası Havayolu Taşımacılar Birliği IATA"da Birliğimiz Temsil Edildi
HABERİ OKU
12  Mayıs  2022
TÜRSAB Turizm Forumu "Turizmin Geleceği" Oturumu
HABERİ OKU
12  Mayıs  2022
TÜRSAB Turizm Forumu "Ekonomik Gelişmelerin Türkiye ve Dünya Turizmine Etkisi" ...
HABERİ OKU
12  Mayıs  2022
TÜRSAB Turizm Forumu "Turizmin Geleceği" Paneli Açılış Konuşmaları
HABERİ OKU
12  Mayıs  2022
"Birlikte Daha Güçlüyüz" Sektörel Buluşma
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
16  Mayıs  2022
TÜRSAB Fibabanka İş Birliği ile "Tatil Finansmanı" Anlaşması Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
16  Mayıs  2022
Bakanlığa Ödenen Belge Aslı Ücreti Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
16  Mayıs  2022
Milli Saraylar'a Bağlı Saray, Köşk, Kasır, Müze ve Fabrikalarda Uygulanacak Ziy...
HABERİ OKU
16  Mayıs  2022
TÜRSAB Turizm Forumu "Turizmin Geleceği" Medya Platformu
HABERİ OKU
16  Mayıs  2022
1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı Medya Platformu
HABERİ OKU
13  Mayıs  2022
Balıkesir Kahvaltı Fest Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
13  Mayıs  2022
Kültür Keşifleri Canlı Yayını 17 Mayıs Salı | 16.00
HABERİ OKU
13  Mayıs  2022
Avrupa Müzeler Gecesi (İstanbul Arkeoloji Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi...
HABERİ OKU