AGRO TURİZM ÇALIŞMA GRUBU TANITIM VE İNCELEME GEZİSİ HATAY'DA GERÇEKLEŞTİ

TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığı, bir süredir üzerinde çalıştığı Agro Tarım Projesi kapsamındaki ilk adımı zengin mutfak kültürü olan Hatay’da attı. 

5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen geziye; TÜRSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir, Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın ve Hatay Bölgesel Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aycıl öncülüğünde toplam 12 acentamızın temsilcileri katıldı. 

TÜRSAB Heyeti’nin ilk durağı olan Arsuz Expo Alanı’nın ardından Antakya Expo Alanı da detaylıca incelendi. Burada Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’la da görüşülerek Expo ile ilgili rakamsal bilgiler ve sürdürebilirlik konuları gibi daha detaylı bilgiler alındı. 

Heyetin bir sonraki durağı ise Amonos Dağı eteklerindeki Yanantaş oldu. İlk gün Samandağ Sahili’nde bulunan Hikmet Dönmez Restoran’da sunulan yöresel örnekleri ile akşam yemeği yendi ve ateş yakılarak geleneksel Hıdırellez kutlandı. Konaklama ise yeni açılan Artes Otel’de yapıldı.

Gastronomi İhtisas Başkanlığı Sekreteri ve Hatay Sorumlusu Lemye Şahin’in hazırladığı programın ikinci ve son gününde öncelikle Yayladağı Kadın Kooperatifi ziyaret edildi.  Şenköy Yöresel Peynir İşleme Tesisi’nde üretim aşamaları görüldü, hemen sonrasında tüm katılımcıların dahil olduğu çilek hasadı yapıldı ve kültür mantarı üretme tesisi gezildi. 

Yayladağ Sınır Kapısı ve çok yakınlarda yer alan Suriye’ye topraklarında yer alan Keseb şehri görüldü. 2019 yılında tek bir ağaç dahi kesilmeden tamamlanan Aba Güreşi Alanı, Yayladağ Belediye Başkanı Mustafa Sayın ile birlikte gezildi ve ardından zengin yöresel çeşitleri ile tesisin sosyal mekânında öğle yemeği yenildi.

Yemek sonrası Samandağ Koza Kadın Kooperatifi’nin İpek Evi ziyaret edildi. Heyet burada doğal yöntemlerle ipek boyama işlemlerinin yapılışı görüldü. Burada da yerel yemekler atölye çalışması esnasında sunuldu. 

Yağan şiddetli yağmur altında Zeytunlu’da portakal bahçesinde portakal hasadı yapan TÜRSAB Heyeti, Samandağ Kadın Kooperatifi’nin “Gastroköy Projesi”ni de inceleme imkânı buldu. 

Heyet dönüş yoluna çıkmadan önce muhteşem manzarası olan Samandağı Gümüş Cafe’de kooperatifli kadınların hazırladığı zengin yöresel yemeklerle geziyi sonlandırdı. 

TÜRSAB, 2 gün gibi kısa bir sürede Hatay’da çok sayıda işletme ile Agro Turizm için görüşmeler yaptı ve bu sayede seyahat acentalarımıza satışa sunulabilecek yepyeni bir ürün paketi oluşturdu.

TÜM HABERLER
19  Nisan  2024
IATA’nın 2024 yılı APJC Toplantısı, TÜRSAB Genel Merkezimizde Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
TÜRSAB Heyetimiz, "Batman Turizm Master Planı Çalıştayı" Kapsamında Batman’ı Zi...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda, “Safranbolu Bilgilen...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
TÜRSAB Genel Merkezimizde "Gürcistan Destinasyon Tanıtım Etkinliği" Gerçekleşti...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
Vefat ve Başsağlığı
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
TÜRSAB Yönetim Kurulu Olağan Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Se...
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
TÜRSAB Başkan Yardımcımız Hasan Eker, Mersin Turizm Fuarı Kapsamında Gerçekleşt...
HABERİ OKU
16  Nisan  2024
Turizmin Geleceği İçin Geleceğin Turizmcilerini Ağırladık
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
18  Nisan  2024
Enformasyon Memurluğu Turizm Bilgisi Sınavı Hakkında Önemli Duyuru
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Milli Saraylar Acenta Portalı Faaliyete Başladı
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Yabancı Tur Operatörleri İçin Çalışma İzni Değerlendirme Kriterleri Hakkında Du...
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Ankara Palas Müzesi Bilet Fiyatı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
16  Nisan  2024
Gürcistan Destinasyon Tanıtım ve B2B Görüşme Etkinliği Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
 "Turizm Buluşması" Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
Saray, Köşk, Kasır ve Müze Gişelerinin Kapanış Saatinin Değiştirilmesi Hakkında...
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
Turizm Haftası Kutlu Olsun
HABERİ OKU