AMERİKA MERKEZLİ SEYAHAT ACENTALARI İLE TÜRKİYE VE KONYA TURİZMİ KONULARININ GÖRÜŞÜLDÜĞÜ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Türkiye’nin turizm potansiyelini ve Konya şehrinin öne çıkan değerlerini tanıtmak amacıyla THY ve Konya Belediyesi heyetleri ile Amerika merkezli seyahat acentası sahipleriyle bir araya geldik. 

THY Tur Pazarlama Müdürü Abdullah Yormaz, THY Yurtiçi Satış ve Koordinasyon Müdürü Cüneyd Doğruer, THY Yurtiçi Bodrum Satış Müdürü Hatice Yurtsever, Konya Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürü Coşkun Bilgi ve Amerika merkezli seyahat acentası sahiplerinin katılım gösterdiği toplantıda; Türk Hava Yolları, Konya Büyükşehir Belediyesi ve TÜRSAB yetkilileri ile birlikte Türkiye’nin turizm cazibesi, kültürel mirası ve Konya’nın eşsiz turistik değerleri üzerine kapsamlı sunumlar gerçekleştirildi.

TÜRSAB Başkan Başdanışmanı ve Havayolu Bilet Satışı ve IATA İhtisas Başkanı Sayın Numan Olcar, TÜRSAB’ın turizm sektöründeki rolü ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaparak katılımcıların sorularını yanıtladı.

THY ekibi, Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasını, mevsimsel avantajlarını ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki önemli bölgelerini katılımcılarla paylaşırken, Konya Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürü Sayın Coşkun Bilgi ise "Rumi’nin Şehri Konya" başlığı altında şehrin turizm kapasitesini, ulaşım olanaklarını, tarihi bölgelerini ve geleneksel etkinliklerini tanıttı. Toplantımızın odak noktalarından biri olan Şeb-i Arus törenleri, Çatalhöyük, Sema gösterileri, Konya Açıkhava Müzesi, Eşrefoğlu Camii ve Nasreddin Hoca Masalları gibi Konya’nın simge turizm değerleri detaylı bir şekilde ele alındı.

Toplantıda sunulan TÜRSAB tanıtım filmini aşağıdaki link üzerinden izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=jtzMFcBKNI4

Türkiye ve Konya turizmini uluslararası alanda daha güçlü tanıtmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.


 

TÜM HABERLER
17  Ekim  2026
TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda “Antandros Kazılar...
HABERİ OKU
17  Ekim  2026
TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda “Antandros Kazılar...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya ve Başkan Başdanışmanımız Numan Olcar...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya DEİK Tarafından Düzenlenen AB-...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Heyetimiz RTG Summit ve QTA Reisesommer 2026 Etkinliklerine Katılarak Al...
HABERİ OKU
12  Ekim  2026
Türkiye’de Hizmet Veren Büyük Tur Operatörlerinin Temsilcileri, Yönetim Kurulu ...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
18  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde TÜRSAB Çatısı ...
HABERİ OKU
17  Ekim  2026
Dubai Destinasyon Uzmanlık Eğitimi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
TTI İzmir Seyahat Acentalarımıza, Konaklama Tesislerine ve Tüm Sektör Paydaşlar...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Seyahat Acentalarımız İçin Bankaların Pos Komisyon Oranları
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
TÜRSAB-Yapı Kredi İş Birliği Anlaşması Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
14  Ekim  2026
"Antandros Kazıları ve Aeneas’ın İzinde" Paneli Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Üyesi Seyahat Acentalarına Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ni Ücr...
HABERİ OKU