DRV ALMAN SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ YILLIK KONGRESİ 28 EKİM 2016/ BERLİN

28 Ekim 2016 tarihinde, DRV Alman Seyahat Acentaları Birliği Yıllık Kongresi açılışı Berlin’de DRV Başkanı Norbert Fiebig ve Birliğimiz Başkanı Başaran Ulusoy tarafından gerçekleştirilmiştir. DRV’nin 63 yıllık tarihinde ilk defa bir Türk Başkan Yıllık Kongre’de konuşma yapmıştır.  İlgili açılışta bu sene Kuşadası’nda yapılması planlanan ve ertelenen DRV Yıllık Kongresi’nin, TÜRSAB evsahipliğinde 2018 yılında Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde yapılacağı açıklanmıştır.

DRV Başkanı Fiebig DRV Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, etkinliği Türkiye’de gerçekleştirememekten duyduğu üzüntüyü ifade ederek "Bu toplantıyı aslında gerçekten seve seve Türkiye´de, Kuşadası´nda çok yapmak istedik. Bunun için yeterince katılımcıya heyecanımızı aşılayıp kazanamayacağımızı anlayınca Türkiye´deki ev sahibimiz TÜRSAB ile uzun, yoğun ve karşılıklı güven dolu görüşmelerle bir hayli zorlayarak bu toplantıyı 2018 tarihine erteleme kararını aldık. Şimdiki beklentimiz, iki yıllık bir süre için ertelenen bu toplantıya talebin o zaman çok yüksek olacağı yönündedir" şeklinde konuştu.

Fiebig konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu kararı zorlayarak verdik diyorum çünkü, ve bu burada bulunan hemen hemen herkes için geçerlidir, hepimizin Türkiye´deki ortaklarımız ve arkadaşlarımızla kurduğumuz ilişkiler artık çok eski ve sıkı ilişkilerdir. Aynı zamanda da özellikle Türkiye için hiç de kolay olmayan bu dönemde güçlü bir dayanışma gösterisini de yapmak istemiştik. Bu ne yazık ki mümkün olamadı, fakat buna rağmen TÜRSAB ile Başaran Ulusoy´un Berlin´e gelip bize burada bir mesaj vermesi doğrultusunda ortaklaşa ve dostça bir çözüm bulabildiğimiz için çok sevinçliyim. Başaran Ulusoy´a "hoş geldiniz" deyip, bize hitap etmesi kendisini sahneye çağlıyorum."

DRV Başkanı Fiebig’in ardından bir konuşma gerçekleştiren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise Türk-Alman dostluğuna vurgu yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

"Bayanlar, Baylar, sizi TÜRSAB adına saygıyla selamlıyorum, kongrenizin başarılı olmasını diliyorum. Aslında bu kongre şimdi bu saatlerde Kuşadası´nda olacaktı. Ancak katılım azlığından dolayı 2018´e ertelenmeye karar verdik. Ben burada DRV başkanı sayın Fiebig´in Türkiye konusundaki desteklerini asla unutmayacağım. Türkiye´yi Türkler kadar sevdiğinizden eminim. Burada değerli meslektaşım Bay Fiebig´i alkışlamanızı isteyeceğim.

40 yıl Türk-Alman turizm ilişkileri

Bu sene, Türk-Alman turizm ilişkilerinin 40ncı yılı. Bu kırk yıl boyunca hep beraber mücadele ettik, bu mücadelede Alman seyahat acentalarının payı çok büyük. Almanya, Türkiye´ye en çok ziyaretçi gönderen ülkedir. Alman vatandaşlarının ve turizm endüstrisinin bu senede her şeye rağmen bir kez daha sadık müşteri kaldıklarını gördük. Evet, dünyada sıkıntı var.

Sıkıntıları beraber kenetlenerek aşabiliriz

Siyasi ve toplumsal sıkıntılar var, ama bütün bu sıkıntıları kenetlenerek aşacağımızı biliyorum. Bu sıkıntıyı turizmci olarak aşacağımızı biliyorum. Turizmde sıkıntı yok, dünyada sıkıntı var. Bu ancak turizmin gücüyle, enerjisiyle aşılabilir. Oteller gördükleri bütün sıkıntılara rağmen kalitelerini korudu, tüm müşteri memnuniyeti ölçmelerinin ilk sıralarında yine bu yıl Türk otelleri var.

Türkiye otelleri, kalitesini koruyabildi

Ürün kalitesini kanıtladı, sıra çok değerli Alman dostlarımızın. Bu yıl Türkiye yine iki milyon Alman misafiri ağırladı ve onlar ülkelerine memnun olarak döndü. Politikanın üstünde bir turizmi istiyoruz. Sizden ürünlerimizi korumamızı istiyoruz. Bu sıkıntılı dönemde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti´ne yakıt desteğine yönelik talepleri seyahat acentası birliği olarak ilettik. Sonunda bu konuda bana destek olan ekip arkadaşım Burak Tonbul ve danışmanım Hüseyin Baraner´i sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Türkiye´ye gelin, yine misafirimiz olun!

İstanbul´da Alman misafirlerimizi onbinlerce yıllık tarih ve kültürün bir manevi yolculuğu ve eğlenceli mekanların en güzelleri kendilerini beklemektedir. Bodrum´da Ege'nin mavisi, doğanın yeşili, Ege mutfağının tatları, oradaki rüzgarların esintisi sizi tarihin derinliklerine götürür. Antalya´da aile ve çocuğunuzu harika bir konforla, sıcak güneşiyle, en genç tesislerle güzel bir tatil yapma imkanını verir. Gelin, yine misafirimiz olun!

Teröre karşı barış pasaportunu taşıyalım

Buraya kadar başkan olarak konuştum. Yetmiş senesinde, Almanya´ya ilk gittiğim seneydi, Alman dostlarımızdan çok şey öğrendim. Fenerbahçe´de bir dönem başkan yardımcılığı yaptığımda, o zaman daha Türkiye´de sahalarımız yoktu, kamplarımızı tercihen benim fikrimle Almanya´da yaptık. 1952'den bu yana aile şirketimizde hep Alman Mercedes otobüsleri kullandık. Değerli Alman dostlarımı şu yarışmaya da davet edebilirim: 1972´den bu yana oynamış olan tüm Alman milli futbolcuları sayabilirim. Evet, bunları anlattıktan sonra sizi 2018 yılında Kuşadası´nda çok büyük bir memnuniyetle ağırlayacağımızı ve teröre karşı barış pasaportunu taşıyan turizm sektörü sizlerin sayesinde yeşerecek, sizlerin sayesinde büyüyecek ve Türkiye´nin size ihtiyacı var. Teşekkür ederim."

TÜM HABERLER
18  Nisan  2024
TÜRSAB Heyetimiz, "Batman Turizm Master Planı Çalıştayı" Kapsamında Batman’ı Zi...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda, “Safranbolu Bilgilen...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
TÜRSAB Genel Merkezimizde "Gürcistan Destinasyon Tanıtım Etkinliği" Gerçekleşti...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
Vefat ve Başsağlığı
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
TÜRSAB Yönetim Kurulu Olağan Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Se...
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
TÜRSAB Başkan Yardımcımız Hasan Eker, Mersin Turizm Fuarı Kapsamında Gerçekleşt...
HABERİ OKU
16  Nisan  2024
Turizmin Geleceği İçin Geleceğin Turizmcilerini Ağırladık
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
TÜRSAB Kapadokya BTK Başkanımız Faruk Kahveci ve Beraberindeki Heyet, Turizm Ha...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
18  Nisan  2024
Enformasyon Memurluğu Turizm Bilgisi Sınavı Hakkında Önemli Duyuru
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Milli Saraylar Acenta Portalı Faaliyete Başladı
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Yabancı Tur Operatörleri İçin Çalışma İzni Değerlendirme Kriterleri Hakkında Du...
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Ankara Palas Müzesi Bilet Fiyatı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
16  Nisan  2024
Gürcistan Destinasyon Tanıtım ve B2B Görüşme Etkinliği Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
 "Turizm Buluşması" Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
Saray, Köşk, Kasır ve Müze Gişelerinin Kapanış Saatinin Değiştirilmesi Hakkında...
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
Turizm Haftası Kutlu Olsun
HABERİ OKU