GÖKOVA SUSAMI: TOHUMDAN MARKAYA ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle, Gökova susamının markalaşması ve sürdürülebilir modellerle değerlendirilmesi amacıyla bir Çalıştay düzenlendi.
Bölgenin önemli tarımsal değerlerinden Gökova susamının ekonomik, gastronomik ve kültürel potansiyelini öne çıkarmayı hedefleyen Çalıştaya, Birliğimizi temsilen Gastronomi İhtisas Başkan Yardımcısı Hakan Çokgezen katılım sağladı.
Coğrafi işaret, üretici birliklerinin rolü, sürdürülebilir tarım uygulamaları ve yerel ürünlerin ulusal pazarda konumlandırılması konuları görüşüldü. Gökova susamının yerel pazarın ötesinde, gastronomi turizmi ve ihracat alanlarında da değerlendirilebileceği konusunda fikir birliğine varılan toplantıda; Hakan Çokgezen, yerel ürünlerin doğru stratejilerle katma değerli ve küresel bir markaya dönüştürülebileceğini, Gökova susamının ise bu potansiyele fazlasıyla sahip olduğunu belirtti.