ULUSLARARASI MICE ENDÜSTRİSİ DERNEĞİ (I-MICE) ORGANİZASYONUNDA İSTANBUL NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ‘TURİZMDE İŞ BİRLİĞİ VE GELECEK ZİRVESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

I-MICE Derneği tarafından planlanıp organize edilen, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen “Turizmde İş Birliği ve Gelecek Zirvesi”, sektör temsilcileri ile akademiyi bir araya getirdi. Birliğimizi temsilen Zirvede konuşmacı olarak TÜRSAB Başkan Yardımcımız Hasan Eker, katılımcı olarak ise Denetim Kurulu Üyemiz Yüksel Türemez katılım sağladı.

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Kampüs’te yer alan Doç. Dr. Cevdet Uysal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen zirvede, turizm sektörünün mevcut durumu ve geleceğine yönelik önemli başlıklar ele alındı. Etkinlik kapsamında düzenlenen panellerde; sektör ile akademi arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve Türkiye’nin turizmde sahip olduğu potansiyelin daha etkin değerlendirilmesi konuları öne çıktı.

“Sektör ve Akademi Aynı Dili Konuşuyor mu? Seyahat acentası, otel ve akademi ilişkisine çok yönlü bir bakış” başlıklı ilk panelde; seyahat acentaları, otel temsilcileri ve akademisyenler sektör-akademi iş birliğini farklı perspektiflerden değerlendirdi. Panelde TÜRSAB Başkan Yardımcımız Hasan Eker, MICE teşvikleri ve MICE ihtisas belgesi hakkında bilgi verirken; TÜRSAB MICE İhtisas Başkanlığı faaliyetleri ve hazırlanan MICE İhtisas Raporu’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Potansiyel Var, Pay Neden Az? Türkiye’nin MICE Gerçeği” başlıklı ikinci panelde ise; MICE turizminin Türkiye’deki mevcut durumu, gelişim alanları ve uluslararası rekabette daha güçlü bir konuma ulaşmak için atılması gereken adımlar ele alındı. TGA Yönetim Kurulu Üyesi, Seyahat Acentaları Temsilcisi Hüseyin Kurt’un da katılımıyla gerçekleşen panelde, sektörün geleceğine yönelik önemli değerlendirmeler paylaşıldı.

Turizm sektörünün gelişimi adına ortak aklın önemine vurgu yapılan zirve, sektör ve akademi iş birliğinin güçlendirilmesine katkı sağlayacak verimli çıktılarla tamamlandı.

TÜM HABERLER
17  Ekim  2026
TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda “Antandros Kazılar...
HABERİ OKU
17  Ekim  2026
TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda “Antandros Kazılar...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya ve Başkan Başdanışmanımız Numan Olcar...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya DEİK Tarafından Düzenlenen AB-...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Heyetimiz RTG Summit ve QTA Reisesommer 2026 Etkinliklerine Katılarak Al...
HABERİ OKU
12  Ekim  2026
Türkiye’de Hizmet Veren Büyük Tur Operatörlerinin Temsilcileri, Yönetim Kurulu ...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
18  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde TÜRSAB Çatısı ...
HABERİ OKU
17  Ekim  2026
Dubai Destinasyon Uzmanlık Eğitimi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
TTI İzmir Seyahat Acentalarımıza, Konaklama Tesislerine ve Tüm Sektör Paydaşlar...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Seyahat Acentalarımız İçin Bankaların Pos Komisyon Oranları
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
TÜRSAB-Yapı Kredi İş Birliği Anlaşması Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
14  Ekim  2026
"Antandros Kazıları ve Aeneas’ın İzinde" Paneli Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Üyesi Seyahat Acentalarına Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ni Ücr...
HABERİ OKU