MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN BAYRAM AKBAŞ’A ZİYARET

Birliğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Başaran ULUSOY, 12.12.2012 tarihinde Ankara’da Mesleki Yeterlilik çalışmalarını yürüten Ali RENDAN, Mehmet TEKİN ve Tuba TANRIÖVER ‘den oluşan bir ekip ile birlikte Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bayram AKBAŞ’a ziyarette bulunmuştur.

Bu ziyarette, Birliğimiz ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında gerçekleşen çalışmalar değerlendirilmiş, karşılıklı memnuniyetler dile getirilmiştir.

Ayrıca, Hava Yolları A.O tarafından hazırlanan“Uçuş Rezervasyonu ve Bilet Satış Memuru Taslak Meslek Standardı” hakkındaki Birliğimiz görüşleri ve çekinceleri iletilmiştir. Bu standardın daha önceden Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Birliğimiz tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan “Seyahat Acentası Satış Görevlisi Meslek Standardı” nın içerisinde bir bölüm olduğu ve birleştirilmesi gerektiğinin yararlı olacağı belirtilmiştir.

Söz konusu ziyarette 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Yasası ile 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu arasındaki çelişki de gündeme gelmiştir. Bu durumun Rehberlik Yasası’nın hazırlanış aşamasında Mesleki Yeterlilik Kurumunun ve Birliğimizin görüşlerinin dikkate alınmadığından kaynaklandığı, her iki kanun arasındaki çelişkinin, çıkarılacak olan Rehberlik Yasası uygulama yönetmeliğinde giderilmesi gerektiği hususunda görüş birliğine varılmıştır.

Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birliğimiz ve Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında yapılan protokol kapsamında hazırlanmış olan“Turist Rehberliği Meslek Standardı” çalışmalarının devam ettirilmesinin ülkemizde yerleştirilmeye çalışılan Ulusal Yeterlilik Sistemi açısından yararlı olacağı vurgulanmıştır.

 

TÜM HABERLER
23  Ekim  2026
TÜRSAB ve Volkswagen Ticari Araç Sektör Buluşması Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
23  Ekim  2026
Azerbaycan Bakü Bilgilendirme Gezisi Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
23  Ekim  2026
TÜRSAB Ürdün Turizm Workshop'unda Ürdün Turizm Heyeti ile Bir Araya Geldi
HABERİ OKU
22  Ekim  2026
TÜRSAB, USHAŞ Ortak Akıl Çalıştayı’nda Seyahat Acentalarının Görüşlerini Aktard
HABERİ OKU
22  Ekim  2026
20. TTI İzmir Seyahat Acentalarımıza, Konaklama Tesislerine ve Tüm Sektör Payda...
HABERİ OKU
21  Ekim  2026
Dubai Destinasyon Uzmanlık Eğitimi TÜRSAB Genel Merkezimizde Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
21  Ekim  2026
Dubai Destinasyon Uzmanlık Eğitimi TÜRSAB Genel Merkezimizde Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
21  Ekim  2026
Mısır Sharm El-Sheikh Bilgilendirme Gezisi Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
23  Ekim  2026
Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
23  Ekim  2026
20. TTI İZMİR – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde TÜRSAB Çatısı ...
HABERİ OKU
21  Ekim  2026
Çukurova Uluslararası Havalimanı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
21  Ekim  2026
20. TTI İzmir Seyahat Acentalarımıza, Konaklama Tesislerine ve Tüm Sektör Payda...
HABERİ OKU
20  Ekim  2026
Topkapı Sarayı Ziyaretleri Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
20  Ekim  2026
ATF26 Türkiye - Antalya Turizm Fuarı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
18  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde TÜRSAB Çatısı ...
HABERİ OKU
17  Ekim  2026
Dubai Destinasyon Uzmanlık Eğitimi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU