SAĞLIK TURİZMİ DEĞERLENDİRME VE GELİŞTİRME TOPLANTISI KKTC'DE GERÇEKLEŞTİ

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne Şehrinde gerçekleştirilen Sağlık Turizmi Değerlendirme ve Geliştirme Toplantısı, KKTC’nin sağlık turizmi potansiyelini ele almak, sağlık turizminin gelişimi, bölgesel iş birlikleri ve sektördeki fırsatların değerlendirilmesi amacıyla düzenlendi.

Toplantıya KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, KKTC UBP Milletvekili ve Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyelerimiz Elif Ural, Engin Ceylan ve Erol Türk, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, THY Temsilcisi Nail Dilen, Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Özel Hastaneler Birliği Başkanı Dr. Hayat İzel, Üreme Tıbbı Birliği Başkanı Dr. Savaş Özyiğit, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) Başkanı Dener Öymen ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkan Yardımcısı Fethi Özboğaç katıldı.

Toplantıda, KKTC’nin sağlık turizmi alanındaki mevcut durumu ve geleceğe yönelik stratejiler ele alındı. Özellikle, ülkenin yüksek kaliteli sağlık hizmetleri, deneyimli sağlık profesyonelleri ve turizm potansiyeliyle uluslararası pazarda rekabet edebilir bir destinasyon haline gelmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, sağlık turizmi kapsamında altyapı yatırımları, pazarlama stratejileri ve uluslararası iş birliklerinin önemi üzerinde duruldu.

Katılımcılar, sağlık turizminin geliştirilmesi için kamu ve özel sektör iş birliğinin kritik olduğuna dikkat çekerek, hasta memnuniyetinin artırılması ve hizmet kalitesinin sürdürülebilirliği adına çeşitli önerilerde bulundu.

Toplantı sonunda, sağlık turizminin daha geniş kitlelere tanıtılması için ortak projeler geliştirilmesi ve Türkiye’nin sağlık turizmindeki deneyiminin KKTC’nin marka değerinin artırılması noktasında da değerlendirilmesi yönünde kararlar alındı.

TÜM HABERLER
17  Ekim  2026
TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda “Antandros Kazılar...
HABERİ OKU
17  Ekim  2026
TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda “Antandros Kazılar...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya ve Başkan Başdanışmanımız Numan Olcar...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya DEİK Tarafından Düzenlenen AB-...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Heyetimiz RTG Summit ve QTA Reisesommer 2026 Etkinliklerine Katılarak Al...
HABERİ OKU
12  Ekim  2026
Türkiye’de Hizmet Veren Büyük Tur Operatörlerinin Temsilcileri, Yönetim Kurulu ...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
18  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde TÜRSAB Çatısı ...
HABERİ OKU
17  Ekim  2026
Dubai Destinasyon Uzmanlık Eğitimi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
TTI İzmir Seyahat Acentalarımıza, Konaklama Tesislerine ve Tüm Sektör Paydaşlar...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Seyahat Acentalarımız İçin Bankaların Pos Komisyon Oranları
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
TÜRSAB-Yapı Kredi İş Birliği Anlaşması Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
14  Ekim  2026
"Antandros Kazıları ve Aeneas’ın İzinde" Paneli Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Üyesi Seyahat Acentalarına Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ni Ücr...
HABERİ OKU