SINIR KAPILARIMIZDAKİ VİZE UYGULAMALARI İLE İLGİLİ ANKARA TEMASLARI

10.04.2014 tarihi itibariyle sınır kapılarımızda vize uygulamasının kaldırılacağı, ülkemize gelecek yabancı ziyaretçilerin, bulundukları ülkedeki Konsolosluklarımıza müracaat ederek veya elektronik ortamda vizelerini almaları gerektiğine dair konu, 18.12.2013 tarihli yazımızla Dışişleri Bakanlığı’na intikal ettirilmiş olup, uygulamaya yönelik bilgi talebinde bulunulmuştur.

Ancak, 2014 yılı turizm sezonunun yaklaşmakta olduğu göz önüne alınarak,  yurtdışından gelecek ziyaretçilerin herhangi bir sorun yaşamamaları ve özellikle siz değerli üyemiz seyahat acentalarının yurtdışındaki partnerlerine ivedilikle bilgi aktarmaları amacıyla, 24.01.2014 Cuma günü (bugün) Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru makamında ziyaret edilerek konu hakkında bir görüşme yapılmıştır.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru’nun makamında gerçekleştirilen söz konusu toplantıda; Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Yönetim Kurulu Başkanımız Başaran Ulusoy, II.Başkanımız Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal ve İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ile Göç ve Göç İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri hazır bulunmuşlardır.

Sınır kapılarımızdaki vize uygulamalarının kaldırılması ve e-vize uygulamasına geçiş ile ilgili görüş ve önerilerin paylaşıldığı toplantı son derece olumlu seyretmiş olup, uygulamanın yurtdışından ülkemize gelecek yabancı ziyaretçilerin mağduriyetlerine sebebiyet verilmeyecek biçimde en kısa sürede çözüme kavuşturulması hususunda mutabakat sağlanmıştır.

Takiben, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya da makamında bir ziyaret gerçekleştirilmiş olup, konu ve görüşlerimiz kendisine de aktarılmıştır. Sayın Bakan, konunun çözümü hususunda derhal talimat verileceğini ifade etmiştir.

TÜM HABERLER
23  Ekim  2026
TÜRSAB ve Volkswagen Ticari Araç Sektör Buluşması Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
23  Ekim  2026
Azerbaycan Bakü Bilgilendirme Gezisi Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
23  Ekim  2026
TÜRSAB Ürdün Turizm Workshop'unda Ürdün Turizm Heyeti ile Bir Araya Geldi
HABERİ OKU
22  Ekim  2026
TÜRSAB, USHAŞ Ortak Akıl Çalıştayı’nda Seyahat Acentalarının Görüşlerini Aktard
HABERİ OKU
22  Ekim  2026
20. TTI İzmir Seyahat Acentalarımıza, Konaklama Tesislerine ve Tüm Sektör Payda...
HABERİ OKU
21  Ekim  2026
Dubai Destinasyon Uzmanlık Eğitimi TÜRSAB Genel Merkezimizde Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
21  Ekim  2026
Dubai Destinasyon Uzmanlık Eğitimi TÜRSAB Genel Merkezimizde Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
21  Ekim  2026
Mısır Sharm El-Sheikh Bilgilendirme Gezisi Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
23  Ekim  2026
Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
23  Ekim  2026
20. TTI İZMİR – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde TÜRSAB Çatısı ...
HABERİ OKU
21  Ekim  2026
Çukurova Uluslararası Havalimanı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
21  Ekim  2026
20. TTI İzmir Seyahat Acentalarımıza, Konaklama Tesislerine ve Tüm Sektör Payda...
HABERİ OKU
20  Ekim  2026
Topkapı Sarayı Ziyaretleri Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
20  Ekim  2026
ATF26 Türkiye - Antalya Turizm Fuarı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
18  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde TÜRSAB Çatısı ...
HABERİ OKU
17  Ekim  2026
Dubai Destinasyon Uzmanlık Eğitimi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU