TÜRSAB 3. İSTANBUL EKONOMİ ZİRVESİ’NDE

10 ülkeden yatırımcıların ve 500’den fazla yerli ve yabancı iş insanının katılması beklenen 3. İstanbul Ekonomi Zirvesi öncesinde, İstanbul Çırağan Sarayı’nda basın toplantısı düzenlendi.

3. İstanbul Ekonomi Zirvesi, 5 Aralık’ta Çırağan Sarayı’nda Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Girişimci ve İş Adamları Konfederasyonu (TÜRKONFED), Kalyon Grup başta olmak üzere birçok STK’nın iş birliği ile düzenlenecek. Zirveye dünyanın birçok ülkesinden önemli yatırımcı ve konuşmacıların katılması bekleniyor. TÜRSAB, ülke tanıtımına katkı sağlamak amacıyla zirvenin ana sponsorları arasında yer aldı. 

1 milyar dolarlık ekonomik hacim oluşturması beklenen 3. İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin basın toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya; turizm sektörünün geçen yıl ülke ekonomisine yaptığı katkıyı vurgulayarak, ülkemizin hizmet ticareti alanında lokomotif konumda olduğunu vurguladı. Turizmin Türkiye'ye 25 milyar dolar net döviz girdisi sağladığını söyleyen Bağlıkaya, 2018 yılında Türkiye'nin dış ticaret açığının yüzde 45’ini tek başına kapatacak büyüklüğe sahip olduğunun altını çizdi. TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Turizmdeki bu büyümeyi sağlayan aktörlerin başında ise seyahat acentaları ve tur operatörleri geliyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) olarak biz de 12 bine yakın üyemizle turizmdeki büyümeyi kalıcı ve istikrarlı kılabilmek için çalışmaya devam ediyoruz. Bunu yaparken de dünyada yaşanan değişimleri yakından takip ediyoruz. Bu yaklaşımdan hareketle 3. İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde “İklim Değişikliği ile Birlikte Yeni Turizm Destinasyonları” başlıklı paneli gerçekleştireceğiz. Üyelerimizin değişen turizm trendlerine uyum sağlayarak rekabet güçlerini artırabilmelerini, sürdürülebilir bir turizm yaklaşımını benimsemelerini sağlayacak çalışmalara bundan sonra da devam edeceğiz” dedi. Zirve İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer, TÜRSAB’ın İstanbul Ekonomi Zirvesi’ne katkısının çok önemli olduğunu vurgulayarak, zirveye güç katmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

3. İstanbul Ekonomi Zirvesi sonrasında düzenlenecek olan İstanbul Altın Değerler Ödül Töreni’nde, yenilikçi 20 kişi ve kuruma ödül verilecek.

TÜM HABERLER
17  Ekim  2026
TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda “Antandros Kazılar...
HABERİ OKU
17  Ekim  2026
TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda “Antandros Kazılar...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya ve Başkan Başdanışmanımız Numan Olcar...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya DEİK Tarafından Düzenlenen AB-...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Heyetimiz RTG Summit ve QTA Reisesommer 2026 Etkinliklerine Katılarak Al...
HABERİ OKU
12  Ekim  2026
Türkiye’de Hizmet Veren Büyük Tur Operatörlerinin Temsilcileri, Yönetim Kurulu ...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
18  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde TÜRSAB Çatısı ...
HABERİ OKU
17  Ekim  2026
Dubai Destinasyon Uzmanlık Eğitimi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
TTI İzmir Seyahat Acentalarımıza, Konaklama Tesislerine ve Tüm Sektör Paydaşlar...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Seyahat Acentalarımız İçin Bankaların Pos Komisyon Oranları
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
TÜRSAB-Yapı Kredi İş Birliği Anlaşması Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
14  Ekim  2026
"Antandros Kazıları ve Aeneas’ın İzinde" Paneli Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Üyesi Seyahat Acentalarına Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ni Ücr...
HABERİ OKU