TÜRSAB GASTRONOMİ TURİZMİ İHTİSAS BAŞKANLIĞI VE İRO GASTRONOMİ KOMİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığı ile İstanbul Rehberler Odası (İRO) Gastronomi Komitesi, 4 Kasım 2025 tarihinde bir iş birliği toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıda, Türkiye’nin zengin mutfak kültürünü dünya turizmine daha etkin biçimde tanıtmak amacıyla kapsamlı bir yol haritası oluşturuldu. Ortak hedef doğrultusunda; rehberler ve seyahat acentası profesyonellerine yönelik sertifikalı gastronomi turizmi eğitimleri gerçekleştirilmesi, uluslararası gastronomi fuarlarında ortak stantlar ve gastronomi atölyeleri düzenlenmesi; dijital platformlar, belgesel projeleri ve influencer iş birliklerinin geliştirilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca yöresel lezzet envanteri, sürdürülebilir gastronomi raporları, akademik yayınlar ile “Anadolu Lezzet Yolları” gibi tematik gastronomi rotalarının haritalandırılması ve sertifikalandırılması yönünde ilerlenmesine karar verildi.
Bu anlamlı iş birliği kapsamında, ülkemizin gastronomi turizmindeki yükselişine katkı sağlayan İRO ve katılım sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.



