YURTDIŞINDA YERLEŞİK SEÇMENLERİN GÜMRÜK KAPILARINDA OY KULLANMASI İLE İLGİLİ DUYURU

Yüksek Seçim Kurulu’nun, 24 Haziran 2018 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili oy kullanılacak gümrük kapıları ile yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin hangi gümrük kapılarında ve hangi süreyle oy kullanılacağına ilişkin esaslara dair 327, 330, 333 ve 334 sayılı kararları 30 Nisan 2018 Tarihli ve 30407 Sayılı Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanmıştır.

Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı her seçmen oy verme hakkına sahiptir. Gümrük kapılarında ve dolayısıyla havalimanlarında sadece Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı vatandaşlar oy kullanabilir.

Yurt Dışı  Seçmen Kütüğü'ne kayıtlı vatandaşlar, toplam 34 karayolu, havalimanı ve liman  gümrük kapısında 7 Haziran Perşembe gününden 24 Haziran Pazar gününe kadar günün 24 saati oy  kullanabileceklerdir.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biri ile oy kullanılabilir. Bu belgelerde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yer almıyorsa temsilcilikçe veya nüfus müdürlüklerince verilmiş seçmeni tanıtacak nitelikte Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus kayıt örneğinin ibrazı gereklidir. Bu şekilde kimliğini ispata yarayan belge ibraz edemeyen seçmen oy kullanamaz.

Yüksek Seçim Kurulu’nın yayımlamış olduğu kararların tam içeriğine ekten ulaşılabilecektir.

TÜM HABERLER
17  Ekim  2026
TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda “Antandros Kazılar...
HABERİ OKU
17  Ekim  2026
TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda “Antandros Kazılar...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya ve Başkan Başdanışmanımız Numan Olcar...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya DEİK Tarafından Düzenlenen AB-...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Heyetimiz RTG Summit ve QTA Reisesommer 2026 Etkinliklerine Katılarak Al...
HABERİ OKU
12  Ekim  2026
Türkiye’de Hizmet Veren Büyük Tur Operatörlerinin Temsilcileri, Yönetim Kurulu ...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
18  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde TÜRSAB Çatısı ...
HABERİ OKU
17  Ekim  2026
Dubai Destinasyon Uzmanlık Eğitimi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
TTI İzmir Seyahat Acentalarımıza, Konaklama Tesislerine ve Tüm Sektör Paydaşlar...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Seyahat Acentalarımız İçin Bankaların Pos Komisyon Oranları
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
TÜRSAB-Yapı Kredi İş Birliği Anlaşması Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
14  Ekim  2026
"Antandros Kazıları ve Aeneas’ın İzinde" Paneli Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Üyesi Seyahat Acentalarına Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ni Ücr...
HABERİ OKU