GASTRONOMİ TURİZMİ İHTİSAS BAŞKANLIĞI OLAĞAN YIL SONU TOPLANTISI HAKKINDA DUYURU
TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığı Yıl Sonu Olağan Toplantısı 09 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Söz konusu toplantıya Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Sayın Ömer Kartın ve Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığı üyeleri katılım göstermiş olup “Gastronomi Turizmi” faaliyetleri konusunda istişarelerde bulunuldu.
Toplantı kararları aşağıdaki gibidir:
1. TÜRSAB Gastronomi Kentler Ağı projesi için İhtisas Başkanlığınca hazırlıkların yapılmasına,
2. 2022 yılında İzmir’de gerçekleştirilmesi planlanan Terra Madre Gastronomi Fuarı’na katılım sağlanmasına,
3. Fam Trip kapsamında elma, ayva, zeytin gibi ürünlerin tanıtımı için rotaların oluşturulmasına,
4. Hatay’da “Agro Turizm”in uygulanmasına yönelik hasat takviminin oluşturulmasına,
5. 2021 yılı Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığı faaliyetlerinin TÜRSAB web sitesinde paylaşılmasına,
6. “Gastro Tren” projesi kapsamında belirlenen rotalarda yapılacak seferler için İhtisas Başkanlığınca TCDD ile gerekli görüşmelerin yapılmasına,
7. İlki gerçekleştirilen Zeytin Kültür Yolu Projesi’nin İzmir, Bodrum, Hatay gibi farklı rotalarda devamının yapılmasına,
toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.