17. TTI İZMİR, 3. TTI OUTDOOR VE 1. TTI HEALTH FUARI BUGÜN KAPILARINI AÇTI

7 Aralık 2023

 

FİRUZ BAĞLIKAYA: TURİZMİN TEMSİLCİLERİNE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

Ülke ve bölge turizmine büyük katkı sağlayan TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, turizm profesyonellerini 17'nci kez bir araya getirdi. TTI İzmir, TTI Outdoor ile 1. TTI Health Sağlık Turizmi Fuarı bugün kapılarını açtı. Fuarın açılışında konuşan Firuz Bağlıkaya, turizmin çıtasını daha yukarılara taşımak için tüm kurum ve kuruluşlara büyük görevler düştüğünü söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında düzenlenen TTI İzmir 17. Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, 7 Aralık'ta Fuarizmir'de kapılarını açtı. Türkiye'nin dört bir yanından turizm profesyonellerini bir araya getiren TTI İzmir ile eş zamanlı olarak; 7-10 Aralık tarihleri arasında TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı üçüncü kez, TTI Health 1'inci Sağlık Turizmi Fuarı da ilk kez ziyaretçilerini ağırlıyor.

Fuar'ın açılışını; KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Venezuela Turizm Bakanı Ali Ernesto Padron Paredes, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve TÜRSAB Heyeti, Alman Seyahat Birliği Başkanı Norbert Fiebig, IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş gerçekleştirdi.

BAĞLIKAYA: “BAŞKA HİÇBİR SEKTÖRDE TURİZMDEKİ BAŞARIYA ULAŞMIŞ DEĞİLİZ”

TTI İzmir’in açılışında konuşan ve turizmin Türkiye'nin dünyada rekabet gücünün en yüksek olduğu sektörler arasında yer aldığını vurgulayan Firuz Bağlıkaya, "Dünya sıralamalarına baktığımız zaman başka hiçbir sektörde turizmde ulaştığımız uluslararası başarıya ulaşmış değiliz. Turizmdeki bu başarıda dur durak bilmeden çalışan sektör temsilcilerimizin ve meslektaşlarımızın büyük emeği var. 50 yıldır bitmek bilmeyen enerjileri ile adım adım büyüttükleri bu başarıyı kalıcı kılmamız ve mevcut seviyesinin çok daha ötesine taşımamız gerekiyor" dedi.

BAĞLIKAYA: “MESLEĞİMİZİ GELECEĞE TAŞIMAK İÇİN AYNI AZİM VE KARARLILIKLA ÇALIŞACAĞIZ”

Sektördeki başarı çıtasını daha yukarılara taşımak için birçok kurum ve kuruluşa büyük görevler düştüğüne işaret eden Bağlıkaya, şunları kaydetti: “TÜRSAB olarak; 100 yılı geride bırakan Cumhuriyetimizin yarım asrına hizmet vermiş Türkiye’nin en köklü turizm meslek kuruluşu olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle, turizmin gelişimi için gerçekleştirdiğimizi çalışmalara durmaksızın devam ediyoruz. Turizmin bu ülkeye sağladığı ekonomik katkıyı artırmanın yanında, çocuklarımıza daha müreffeh, daha aydınlık bir Türkiye bırakmak için çalışıyoruz. Dün olduğu bugün de yarın da bu sektörü geliştirmek, mesleğimizi geleceğe taşımak için aynı azim ve kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz.”

BAĞLIKAYA’DAN DÜNYA BARIŞI ÇAĞRISI: “SAVAŞIN YERİNİ BARIŞIN SESİ ALSIN”

Bağlıkaya, konuşmasında Gazze'de yaşananlara da değinerek "İnsanlık vicdanını sızlatan görüntülerle sınandığımız günlerden geçerken, barışın ne kadar önemli olduğunu, mesleğimizin de dünya barışına hizmet etme potansiyelinin ne kadar kıymetli olduğunu çok daha net bir şekilde görüyoruz. Bizler bu sektörü tüm insani değerleriyle yaşatıp yükseltmeliyiz ki, savaşların çatışmaların yerini barışın sesi, kardeşliğin dili alsın" şeklinde konuştu.

3 FUARA DA İLGİ BÜYÜK

Renkli gösteriler, sergiler ile uzman isimlerin yer aldığı söyleşilerin yanı sıra alım heyetleri de katılım gösterdiği TTI İzmir, TTI Outdoor ile 1. TTI Health Sağlık Turizmi Fuarı ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Sektörün tüm bileşenlerini aynı çatı altında toplayan ve THY’nin de katkısıyla 59 ülkeden 210 hosted buyer’ın ağırlandığı, 3.100 B2B görüşmenin planlandığı TTI İzmir Fuarı, kurulacak yeni iş birliklerine zemin oluşturuyor. TTI İzmir ve TTI Health 9 Aralık’a, TTI Outdoor ise 10 Aralık’a kadar turizm profesyonelleri ile ziyaretçi ağırlamaya devam edecek. Ek - 1: 17. TTI İzmir, 3. TTI Outdoor ve 1. TTI Health Fuarı Fotoğrafları

TÜM HABERLER
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya ve Başkan Başdanışmanımız Numan Olcar...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya DEİK Tarafından Düzenlenen AB-...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Heyetimiz RTG Summit ve QTA Reisesommer 2026 Etkinliklerine Katılarak Al...
HABERİ OKU
12  Ekim  2026
Türkiye’de Hizmet Veren Büyük Tur Operatörlerinin Temsilcileri, Yönetim Kurulu ...
HABERİ OKU
10  Ekim  2026
Vefat ve Başsağlığı
HABERİ OKU
09  Ekim  2026
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı İsmet Dalcı Yönetim Kurulu Başka...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
16  Ekim  2026
TTI İzmir Seyahat Acentalarımıza, Konaklama Tesislerine ve Tüm Sektör Paydaşlar...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Seyahat Acentalarımız İçin Bankaların Pos Komisyon Oranları
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
TÜRSAB-Yapı Kredi İş Birliği Anlaşması Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
14  Ekim  2026
"Antandros Kazıları ve Aeneas’ın İzinde" Paneli Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Üyesi Seyahat Acentalarına Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ni Ücr...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
Ankara’nın Başkent İlan Edilişinin 103. Yıl Dönümünü Kutlu Olsun
HABERİ OKU
09  Ekim  2026
Aziz Polikarp Anı Alanı’nın Ziyarete Açılması Hakkında Duyuru
HABERİ OKU