2019 YILININ HACI ADAYLARI KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDI

2019 Yılının Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

TÜRSAB VE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ÖNCÜLÜĞÜNDE, TÜM HACI ADAYLARINI TEMSİLEN 2019 YILI HACI ADAYLARI KAFİLELERİ İÇİN UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ. İSTANBUL VALİSİ SAYIN ALİ YERLİKAYA, İSTANBUL İL MÜFTÜSÜ PROF. DR. HASAN KAMİL YILMAZ VE TÜRSAB BAŞKANI FİRUZ B. BAĞLIKAYA’NIN KATILDIĞI TÖRENLE, HACI ADAYLARI KAFİLELERİ KUTSAL TOPRAKLARA HAC FARİZASINI YERİNE GETİRMEK İÇİN UĞURLANDI.

80 bin hacı adayının hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara yolculuğu başladı. 2019 yılının Hacı Adaylarını uğurlamak üzere, TÜRSAB ve Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde tüm Hacı Adaylarını temsilen uğurlama töreni gerçekleştirildi. Uğurlama merasimi, İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Giden Yolcu Terminali’nde Malatya Müftüsü Veysel Işıldar tarafından Kuran Tilaveti okunmasıyla başladı. Törene, İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz ve TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu ile hacı adaylarının yakınları katıldı. Yaklaşık 700 kişilik hacı kafilelerinin, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz’ın okuduğu dualarla kutsal topraklara yolculuğu başladı. Törende duygusal anlar yaşandı. Hacı adayları yakınları ve aileleri tarafından gözyaşlarıyla kutsal topraklara doğru yola çıktı. “Her Müslümana farz olan hac vazifesini yerine getirecek Hacı Adaylarımızın feyiz ve coşkularına ortak olmak için buradayız” diye belirten TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya bu yolculuğun maneviyatı en yüksek olan yolculuk olduğunu da vurguladı. Hacı adaylarının hayırlısıyla gidip gelmeleri temennisinde bulunan TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak götürdükleri hacı adayları için gerekli hazırlıkların tamamlandığını vurguladı. Bağlıkaya, "İlk kafileyi bugün yolcu ediyoruz. 30 bin 200 hacı adayımız Seyahat Acentaları Birliği’nin organizasyonu ile gidiyor. Oradaki hizmetler için de çok geniş bir ekibimiz hazır bekliyor" dedi.  

Bu yıl ülkemizden 80.000 Hacı Adayı kutsal topraklara Hac farizasını yerine getirmek için gidiyor. 2019 Hac organizasyonu dahilinde 30.320 Hacı Adayı, TÜRSAB üyesi seyahat acentaları tarafından Suudi Arabistan’a seyahat ediyor. Hacı Adaylarına, 934 Diyanet İşleri Başkanlığı görevlisi haricinde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve seyahat acentaları tarafından görevlendirilen 650 kişi eşlik ediyor.

Hacı Adaylarının yolculuklarının en rahat şekilde gerçekleşmesi için Türkiye Seyahat Acentaları Birliği özel ekip kurdu. Bu ekip, organizasyonun en yoğun olacağı İstanbul Havalimanı’nda 7/24 Hacı Adaylarına hizmet verecek. İstanbul Havalimanı’nda ihram giyme yerleri, mescit ve abdest alma yerleri ve bu yerlere olan yönlendirmeler hazırlanmış bulunuyor.

Kutsal görevlerini ifa etme coşkusu ile dolu Hacı Adaylarının duygularına ortak olan TÜRSAB, bu anlamlı yolculukta Diyanet İşleri Başkanlığı ile koordine olarak Suudi Arabistan ayağında da tüm çalışmalarını tamamladı. Bu bölgede de 7/24 görev yapacak olan TÜRSAB görevlileri Mekke Büro ve Sağlık Hizmetleri ile tüm Hacı Adaylarının hizmetinde olacak. Medine ve Cidde Havalimanı’nda karşılama ve uğurlama, Mekke’de toplu ulaşım, tercümanlık ve rehberlik Hacı Adaylarına sunulan hizmetler arasında.

Ayrıca tüm Hacıların kurbanları, İslam Bankası organizasyonu ile toplu halde dini usullere uygun kesilerek, yoksullukla mücadele eden dünya ülkelerine gönderilecek.

Bilgi ve İletişim:

Ayşe Korkmaz

TÜRSAB Medya ve Halkla İlişkiler Müdürü

ayse.korkmaz@tursab.org.tr 

0212 259 84 04 – 317 

TÜM HABERLER
18  Nisan  2024
TÜRSAB Heyetimiz, "Batman Turizm Master Planı Çalıştayı" Kapsamında Batman’ı Zi...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda, “Safranbolu Bilgilen...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
TÜRSAB Genel Merkezimizde "Gürcistan Destinasyon Tanıtım Etkinliği" Gerçekleşti...
HABERİ OKU
18  Nisan  2024
Vefat ve Başsağlığı
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
TÜRSAB Yönetim Kurulu Olağan Toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Se...
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
TÜRSAB Başkan Yardımcımız Hasan Eker, Mersin Turizm Fuarı Kapsamında Gerçekleşt...
HABERİ OKU
16  Nisan  2024
Turizmin Geleceği İçin Geleceğin Turizmcilerini Ağırladık
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
TÜRSAB Kapadokya BTK Başkanımız Faruk Kahveci ve Beraberindeki Heyet, Turizm Ha...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
18  Nisan  2024
Enformasyon Memurluğu Turizm Bilgisi Sınavı Hakkında Önemli Duyuru
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Milli Saraylar Acenta Portalı Faaliyete Başladı
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Yabancı Tur Operatörleri İçin Çalışma İzni Değerlendirme Kriterleri Hakkında Du...
HABERİ OKU
17  Nisan  2024
Ankara Palas Müzesi Bilet Fiyatı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
16  Nisan  2024
Gürcistan Destinasyon Tanıtım ve B2B Görüşme Etkinliği Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
 "Turizm Buluşması" Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
Saray, Köşk, Kasır ve Müze Gişelerinin Kapanış Saatinin Değiştirilmesi Hakkında...
HABERİ OKU
15  Nisan  2024
Turizm Haftası Kutlu Olsun
HABERİ OKU