TÜRSAB, 1618 SAYILI YASANIN DEĞİŞİMİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Seyahat acentalarının tabi olduğu 1618 sayılı yasanın değişikliği çalışmalarına hız verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, hukukçular, turizm sektörü temsilcileri ile hazırlıklarını sürdüren TÜRSAB, Birliğe bağlı üyelerinden de görüş almak için çalışmalara başladı. TÜRSAB, böylece bağlı olduğu yasasının değişim sürecini Birlik üyeleriyle birlikte şekillendirmiş olacak.

TÜRSAB, Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya imzasıyla Birlik üyelerine görüş ve önerilerini bildirmelerine yönelik bir form gönderildi.

 Form, “Bilindiği gibi 1618 sayılı kanun 2007 yılı değişikliğine karşın, sektörün sorunlarını çözmekten uzak ve turizmdeki gelişmelere kapalı bir düzenleme olarak Seyahat Acentalarımızın önünü tıkamakta ve ağırlaşan sorunlarımıza çözüm üretememektedir. Bu çerçevede, Bakanlığımız ile iş birliği içinde yeni yasa çalışmaları başlayacaktır. Bu çalışmalara esas teşkil edecek hususların belirlenmesi amacı ile katkıda bulunmak isteyen meslektaşlarımızın görüşlerini 30 Ekim 2018 tarihine kadar formu doldurarak, Birliğimize iletmelerini önemle rica ederiz” yazısı ile gönderildi.  

Seyahat acentalarının turizm faaliyeti gösterirken yaşadıkları sorunların, yasa ile giderilmesine yönelik görüş ve önerileri istendi. Seyahat Acentalarının yapısı, faaliyetleri, denetim ve yaptırımlar, TÜRSAB’ın yapılanması ile ilgili başlıklar bulunan form ile Birlik üyelerinden yasa ile değişmesini bekledikleri konu başlıkları hakkında 30 Ekim tarihine kadar görüş toplanacak. Formlarda yer alan istek ve öneriler, turizm sektörünün sorun ve ihtiyaçlarına yanıt vermeyen 1618 sayılı yasanın yeniden şekillenmesi için TÜRSAB tarafından yasa çalışmasında değerlendirilerek, yasada yer almasını sağlamak için çalışılacak. 

TÜM HABERLER
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya ve Başkan Başdanışmanımız Numan Olcar...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya DEİK Tarafından Düzenlenen AB-...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Heyetimiz RTG Summit ve QTA Reisesommer 2026 Etkinliklerine Katılarak Al...
HABERİ OKU
12  Ekim  2026
Türkiye’de Hizmet Veren Büyük Tur Operatörlerinin Temsilcileri, Yönetim Kurulu ...
HABERİ OKU
10  Ekim  2026
Vefat ve Başsağlığı
HABERİ OKU
09  Ekim  2026
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı İsmet Dalcı Yönetim Kurulu Başka...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
16  Ekim  2026
TTI İzmir Seyahat Acentalarımıza, Konaklama Tesislerine ve Tüm Sektör Paydaşlar...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Seyahat Acentalarımız İçin Bankaların Pos Komisyon Oranları
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
TÜRSAB-Yapı Kredi İş Birliği Anlaşması Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
14  Ekim  2026
"Antandros Kazıları ve Aeneas’ın İzinde" Paneli Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Üyesi Seyahat Acentalarına Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ni Ücr...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
Ankara’nın Başkent İlan Edilişinin 103. Yıl Dönümünü Kutlu Olsun
HABERİ OKU
09  Ekim  2026
Aziz Polikarp Anı Alanı’nın Ziyarete Açılması Hakkında Duyuru
HABERİ OKU