TÜRSAB YÖNETİM KURULU BAŞKANI FİRUZ BAĞLIKAYA İZMİR’DEKİ SEYAHAT ACENTALARIYLA BULUŞTU

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’nın Türkiye genelinde seyahat acentalarıyla yaptığı bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Bağlıkaya bu kez İzmir ve Manisa’da faaliyet gösteren seyahat acentası temsilcileriyle buluştu.

TÜRSAB Ege BTK Başkanı Tolga Gencer’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karabulut, Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Demir ve Kuşadası BTK Başkanı Eda Yurtcan da katıldı. Acenta temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıya katılım geniş oldu. Toplantının gündeminde sektörde yaşanan gelişmeler ve yeni yasa çalışması vardı.

“YENİ YASA SEKTÖR İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya yaptığı konuşmada, acentaların sorunlarına çözüm üretebilen, kurumsal, güvenilir, çağın gereksinimlerini karşılayabilen ve en önemlisi üyelerine hesap verebilen şeffaf bir TÜRSAB için çalıştıklarını belirtti. Bağlıkaya, yeni yasa çalışmasıyla ilgili bilgiler de verdi. TÜRSAB’a bağlı tüm üyelerden ve sektörde etkin rol oynayan isimlerden görüş aldıklarını söyleyen Bağlıkaya; “ Yeni yasa çalışması için 6 ay boyunca uğraştık. Kültür ve Turizm Bakanlığı bürokratlarıyla sürekli görüşmeler yaptık. Sonunda tüm paydaşların hem fikir olduğu bir taslak hazırladık. Ancak sonradan eklenen maddelerle süreç sekteye uğradı. Umuyoruz ki söylendiği gibi yıl sonuna kadar yasamız çıkmış olacak ve sektöre darbe vuran pek çok sorun çözüme kavuşacak” dedi.

TÜRSAB DİJİTAL ALANDA DAHA ETKİN OLACAK

Bağlıkaya, TÜRSAB’ın dijital çağa ayak uydurmasına büyük önem verdiklerini söyledi. Bu anlamda seyahat acentalarının birbirilerinin ürünlerini görebilecekleri dijital platform olan TÜRSAB Rota’yı kısa sürede hayata geçireceklerini ifade etti. Sektörde kariyerle ilgili bir portalı hizmete alarak, iş arayanlarla iş verenleri ortak bir alanda buluşturacaklarını söyledi.

Toplantının sonunda meslektaşlarının sorularını yanıtlayan Bağlıkaya, kasım ayında gerçekleştirmeyi planladıkları genel kurula dikkat çekti. Geniş bir katılım hedeflediklerini söyleyerek, tüm üyeleri  genel kurul toplantısına davet etti.