TÜRSAB VE YAPI KREDİ’DEN TURİZM SEKTÖRÜNE DEĞER KATAN İŞ BİRLİĞİ

1 Temmuz 2025

 

 

TÜRSAB VE YAPI KREDİ’DEN
TURİZM SEKTÖRÜNE DEĞER KATAN İŞ BİRLİĞİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), üyelerinin bankacılık hizmetlerinden avantajlı şekilde yararlanması için Yapı Kredi ile özel bir iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında Yapı Kredi, TÜRSAB üyesi seyahat acentalarına özel bankacılık ürün ve hizmetleri sunacak.

Kurulduğu 1972 yılından bu yana ülke turizminin gelişimini sağlamak, üyelerinin iş hacmini artırmak için çalışmalarını sürdüren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye’nin en köklü bankalarından Yapı Kredi ile özel bir iş birliğine imza attı. TÜRSAB ve Yapı Kredi arasında seyahat acentalarının bankacılık hizmetlerinden avantajlı şekilde yararlanmasını sağlayacak bir iş birliği protokolü imzalandı.

30 Haziran 2025 tarihinde TÜRSAB Genel Merkez binasında düzenlenen imza törenine; TÜRSAB Başkan Yardımcıları Hasan Eker ve Davut Günaydın, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akyıl, TÜRSAB İstanbul Fatih Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Gürkan Özcan, İstanbul Boğaziçi BTK Başkanı Yüksel Türemez, TÜRSAB Trakya BTK Başkanı Egemen Aydın, TÜRSAB Finansal ve Kurumsal Fonksiyonlar Grup Başkanı Neslihan Örnek, TÜRSAB Finans Müdürü Ceren Güner, Yapı Kredi Kobi Bankacılığı Yönetim Başkanı Turan Karadeniz, Yapı Kredi Bölge Müdürü Mine Öztürk, Yapı Kredi Kobi Bankacılığı Segment Yönetimi Direktörü Sander Cansever, Yapı Kredi Kobi Bankacılığı İş Geliştirme Müdürü Esin Eser ve Yapı Kredi Şube Müdürü Ayşegül Tuğba Ayebe Arslan’ın yanı sıra seyahat acenta temsilcileri katıldı.

 

Hasan Eker: “Seyahat Acentaları Turizmin Gelişimi Noktasında Hayati Role Sahip”

İmza töreninde bir konuşma yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Eker, “TÜRSAB, yarım asrı aşan geçmişiyle Türkiye’nin en köklü turizm meslek örgütü konumunda bulunuyor. 16 bini aşan üyemizden aldığımız güçle iş birliği yaptığımız kurumlarla üyelerimiz için avantajlı anlaşmalar yapıyoruz. Bu anlaşmalardan bir tanesini de bugün Yapı Kredi ile gerçekleştiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Seyahat acentalarının ülke turizminin gelişimi noktasında hayati bir role sahip olduğunu hatırlatan Hasan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapı Kredi’ye üyelerimize diğer bankalara göre, rekabetçi pos oranı, teminat mektubu ve ücretsiz sunduğu hizmetler için teşekkür ederiz.”

 

Turan Karadeniz: “Turizm Sektörünün Gelişimine Katkı Sağlayacak Her Adımı Önemsiyoruz”

Daha sonra söz alarak Yapı Kredi olarak müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi ürün ve özel hizmetler sunduklarını belirten Yapı Kredi KOBİ Bankacılığı Yönetim Başkanı Turan Karadeniz, şunları söyledi: “TÜRSAB ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile ülkemizin bacasız sanayisi turizmi desteklemekten ötürü çok gururluyuz. Yapı Kredi olarak, seyahat acentası temsilcilerinin finansal ihtiyaçlarına özel çözümler sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sunduğumuz çözüm ve hizmetlerimiz ile seyahat acentalarımızın işlerini daha kolay ve verimli şekilde sürdürebilmelerine destek oluyoruz. Bu özel indirim ve avantajlarla, turizm gibi yüksek potansiyele sahip bir alanda sektöre değer katacağımıza inanıyoruz. İhtiyaçları anlayan, sektörel dinamiklere uygun ürün ve hizmetler geliştirerek, seyahat acentalarına özel sunduğumuz ayrıcalıklar ile ülke ekonomisine de katkı sunmayı sürdüreceğiz. Yapı Kredi olarak, önümüzdeki dönemde de tüzel müşterilerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

 

TÜRSAB ile Yapı Kredi İş Birliği Neler Getirecek?

İş birliği doğrultusunda cazip pos oranları, avantajlı teminat mektubu komisyonu ve ücretsiz diğer bankacılık ürünleri sunulacak hizmetler arasında yer almaktadır.

Ek - 1: Fotoğraflar

TÜM HABERLER
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya ve Başkan Başdanışmanımız Numan Olcar...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya DEİK Tarafından Düzenlenen AB-...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Heyetimiz RTG Summit ve QTA Reisesommer 2026 Etkinliklerine Katılarak Al...
HABERİ OKU
12  Ekim  2026
Türkiye’de Hizmet Veren Büyük Tur Operatörlerinin Temsilcileri, Yönetim Kurulu ...
HABERİ OKU
10  Ekim  2026
Vefat ve Başsağlığı
HABERİ OKU
09  Ekim  2026
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı İsmet Dalcı Yönetim Kurulu Başka...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
16  Ekim  2026
TTI İzmir Seyahat Acentalarımıza, Konaklama Tesislerine ve Tüm Sektör Paydaşlar...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Seyahat Acentalarımız İçin Bankaların Pos Komisyon Oranları
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
TÜRSAB-Yapı Kredi İş Birliği Anlaşması Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
14  Ekim  2026
"Antandros Kazıları ve Aeneas’ın İzinde" Paneli Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Üyesi Seyahat Acentalarına Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ni Ücr...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
Ankara’nın Başkent İlan Edilişinin 103. Yıl Dönümünü Kutlu Olsun
HABERİ OKU
09  Ekim  2026
Aziz Polikarp Anı Alanı’nın Ziyarete Açılması Hakkında Duyuru
HABERİ OKU