TÜRSAB’DAN RUS BÜYÜKELÇİ ALEKSEY YERHOV’A MEKTUP

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), koronavirüs salgını sonrasında ülke turizmini hızla canlandırmak için çalışmaya devam ediyor.

2019 yılında 7 milyonun üzerinde rekor sayıdaki Rus ülkemizi tatil için tercih etmişti. TÜRSAB, turizm ana pazarlarından olan Rusya’yı bu süreçte unutmadı. TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov’a koronavirüs salgını sürecinde ve sonrasında birlik ve beraberlik mesajı içeren, iki ülke arasında turizmin bir an evvel toparlanması umudunu dile getiren bir mektup gönderdi.

TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya imzalı olarak gönderilen mektup; Rusya’da hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, tedavisi devam edenlere acil şifa dilekleri ile başlıyor. Bağlıkaya’nın Rus Büyükelçiye gönderdiği mektupta; “Rus hükümetinin pandemiye karşı aldığı mücadelede attığı adımları desteklediğimizi ve Rus dostlarımızla yürekten dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Yaşamlarımızda karmaşık bir tehdit yaratmasının yanı sıra salgın, ülke ekonomilerinde de büyük tahribatlar yaratan bir dalgalanma etkisine neden olmaktadır. Sektörümüz için böylesine çalkantılı ve şiddetli bir kriz döneminde, tam dayanışma ve birlik içinde hareket etmek hayati önem arz etmektedir. Bu bağlamda turizm sektörü, her zaman küresel barışın savunucusu ve koruyucusu olmuştur. Doğası gereği turizm; kültürleri birleştiren, dayanışma sağlayan, kardeşliği besleyen, çatışmalara ve krizlere karşı kararlı bir şekilde duran ve en önemlisi insan ruhunda doğuştan var olan azmi teşvik eden, birleştirici bir güçtür.

Küresel birlik, dayanışma, iş birliği ve azmin, mevcut kargaşanın üstesinden gelmemizde kilit rol oynayacağına ve uluslarımızın bu zamanlardan kuvvetlenerek çıkacağına dair umut ve inancımız sonsuzdur. Bu çerçevede, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) olarak, sektörümüzün karşılaştığı zorlukları hafifletmek adına, tüm dünyadan meslektaşlarımız ve paydaşlarımızla iş birliği yapmaya her zaman hazır olduğumuzu ve tüm potansiyel alanlarda fikir ve bilgi alışverişine açık olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isteriz.

Turizm, yedisinden yetmişine, toplumun bütün kesimlerine umut, barış ve güven duygusu aşılayarak pek çok krizin üstesinden gelebilmeyi mümkün kılmaktadır. Sektörümüzün geçmiş dönemlerde de karşılaştığı her zorlukta gösterdiğimiz birlik, dayanışma ve azim; sıkıntılı dönemlerde mücadele etme ve dayanma gücümüzü pekiştirmektedir. Bu salgının pençesinden kurtularak, dünyamız ve sektörümüzün bu tehdidi de atlatacağı günlerin yakın olduğuna yürekten inanıyoruz” ifadeleri yer aldı.

RUS BASINI TÜRSAB’IN MEKTUBUNA GENİŞ YER VERDİ

Sputnik’e konuşan Büyükelçi Yerhov, TÜRSAB’ın mektubundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Pandeminin dünya turizmine büyük darbe vurduğuna dikkat çeken Yerhov, "Bu günlerde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nden (TÜRSAB), en kısa zamanda pandeminin üstesinden gelineceği ve her şeyin normale döneceği umudunun dile getirildiği bir mektup aldım. Bu yöndeki umutları paylaşıyorum. Rusya da buna aynı şekilde ilgi duyuyor. Burada söylendiği üzere ‘koronavirüs bizden daha güçlü değildir’. Sonuç olarak; her iki ülke de turizm sektöründe bu kadar çok ihtiyaç duyduğu iş birliğini ilerletmeye kararlı" diye konuştu.

TÜRSAB’DAN ÜLKE TURİZMİ İÇİN TÜM DÜNYAYA BİRLİK MESAJI

TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, sadece Rusya’ya değil ülkemizde görev yapan 101 ülkenin büyükelçi ve başkonsolosları ile Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), Dünya Ticaret ve Turizm Konseyi (WTTC), Avrupa Tur Operatörleri ve Seyahat Acentaları Birliği (ECTAA) ve diğer yabancı seyahat acentaları birliklerine pandemi süreci ve sonrasına birlik, beraberlik ve temennileri içeren mektup gönderdi.

13  Haziran  2021
10  Haziran  2021
Kiev Belediyesi Turizm Yetkililerinin TÜRSAB Genel Merkezi Ziyareti
08  Haziran  2021