DUYURU!!! /ATLASJET HAVAYOLU

Genel Merkez

İstanbul, 14.02.2006

TR/BU/ŞT/

D U Y U R U

Değerli üyelerimiz,

13.02.2006 tarihinde internet ortamında “TURSAPNET” platformunda, Birliğimiz üyelerine ait TÜRSAB dergisinde yer alan “ATLASJET Havayolu” ilanı ile ilgili olarak yer alan yazıda; Çağımızın teknolojik gelişmelerine uygun  olarak  elektronik ortamda, üretici-hizmet sunucu- acenta-tüketicinin faydalanmasına yönelik havayolu faaliyetlerinin  üye acentalara duyurulması hususunun uçak bileti kesen acentalara hiç ihtiyaç kalmadığı şeklindeki değerlendirilmesi anlaşılamamıştır.

 www.atlasjet.com adresli internet sitesinde tüketici için on line bilet satışı, Atlasjet havaalanı  bilet satış ofisleri, merkez ofisleri, yetkili bilet satış acentaları belirtilmektedir.

Taşıyıcı Havayollarının, yolcu taşımacılığı hizmetine yönelik bilet satışını kendisinin yapma yetkisi bulunduğu gibi, acentanın, taşıyıcı havayolu tarafından yetki verilmesi durumunda hava taşıyıcı hizmetlerine ilişkin olarak bilet satışını  yapmaya  yetkili olduğu açıktır.

Özel Havayollarının iç pazara yönelik uçuşlar yapmasının teşvik edilmesi  nedeni ile havayolu taşıyıcılarının sayıları ve uçuş filolarının artmasına sebebiyet vermiştir    Özellikle uçuş sayısı sınırlı bölgelere de uçuşların gerçekleştirilmesi, uçakla seyahat eden yolcu sayısını ve pazar payını arttırmıştır.  Bu durumun da üye acentalarımıza olumlu yönde yansıması olmuştur.

Diğer yandan Birliğimiz üyesi seyahat acentasının sahip olduğu Atlasjet, IATA üyesi bir havayolu taşımacısı olup,   IATA üyesi sistemine dahil üye seyahat acentalarımıza da hizmet sunmaktadır.

Atlasjet merkez ofislerinin olmadığı yerlerde  ve internete ulaşamayan tüketiciler için Atlasjet tarafından yetkilendirilmiş yetkili bilet satış acentaları tüketicilere birebir hizmet vermektedir. Kaldı ki,  Ulaştırma Bakanlığı’nın özellikle acenta olmayan yerlerde bilet satışlarının yaygınlaştırılması amacı ile  acenta olmayan kişi ve kuruluşlar tarafından yapılan satışlara olumlu yaklaştığı ve  konuya ilişkin Birliğimizce durumun yasaya aykırı  olması  ve üyelerimize olumsuz şekilde haksız rekabet yaratması sebebi ile  uygun bulunmamasından dolayı karşı olunduğu ve  gerekli girişimlerde bulunulduğu ve hukuki yollara da başvurulduğunu  beyan ederiz.

Sonuç olarak, Birliğimiz, üyelerinin menfaatlerini korumak  konusunda hiçbir ayrım gözetmemektedir ve amacına uygun olarak acentalara eşit şekilde meslek ahlak ve etiğine  uygun hizmet vermektedir.

Bu anlamda, aylık TÜRSAB dergisi, Birliğimiz  yayın sorumluları tarafından dikkatlice ve titizlikle  inceleme yapılarak yayına hazır hale getirilmektedir. İlanın yayınlanmasında yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek bir durumun oluşmadığını  üyelerimize bildiririz.

Saygılarımızla,

TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ

( TÜRSAB )

Başaran ULUSOY

Başkan

TÜM HABERLER
28  Ekim  2026
Vefat ve Başsağlığı
HABERİ OKU
27  Ekim  2026
İstanbul Ticaret Odası (İTO) 22. Dönem Oda Organ Seçimleri İstanbul Fuar Merkez...
HABERİ OKU
26  Ekim  2026
Antalya Turizm Fuarı Kapılarını Açtı
HABERİ OKU
23  Ekim  2026
TÜRSAB ve Volkswagen Ticari Araç Sektör Buluşması Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
23  Ekim  2026
Azerbaycan Bakü Bilgilendirme Gezisi Gerçekleştirildi
HABERİ OKU
23  Ekim  2026
TÜRSAB Ürdün Turizm Workshop'unda Ürdün Turizm Heyeti ile Bir Araya Geldi
HABERİ OKU
22  Ekim  2026
TÜRSAB, USHAŞ Ortak Akıl Çalıştayı’nda Seyahat Acentalarının Görüşlerini Aktard
HABERİ OKU
22  Ekim  2026
20. TTI İzmir Seyahat Acentalarımıza, Konaklama Tesislerine ve Tüm Sektör Payda...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
29  Ekim  2026
TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanlığı Beyoğlu Bilgilendirme Gezisi Hakkında ...
HABERİ OKU
29  Ekim  2026
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na Özel Ankara Palas Müzesi'nin Ücretsiz Ziyarete Aç...
HABERİ OKU
28  Ekim  2026
29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!
HABERİ OKU
26  Ekim  2026
İtalya Torino Bilgilendirme Gezisi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
23  Ekim  2026
Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
23  Ekim  2026
20. TTI İZMİR – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde TÜRSAB Çatısı ...
HABERİ OKU
21  Ekim  2026
Çukurova Uluslararası Havalimanı Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
21  Ekim  2026
TÜRSAB-Yapı Kredi İş Birliği Anlaşması Hakkında Duyuru
HABERİ OKU