LARA ULUSLARARASI KUM HEYKEL SERGİSİ
Lara Uluslararası Kum Heykel Sergisi
20/04/2006, TÜRSAB... 10 Haziran – 30 Eylül 2006 tarihleri arasında açık olacak sergi süresince Antalya Lara Beach, Türkiye’nin ilk kum şehrine ev sahipliği yapacak. Dünyanın çeşitli ülkelerinden heykeltıraşların yapacağı, boyutları 10 x 15 metreyi bulan devasa kum heykellerin ana temasını Anadolu Efsaneleri oluşturuyor
Lara Uluslararası Kum Heykel Sergisi’nde, dünyanın önde gelen kum sanatçılarının üreteceği eserler 8.000 metrekarelik bir alanda sergilenecek. Sergide, yediden yetmişe herkesin kum heykel yapmayı deneyebileceği workshop alanları da yer alacak.
Kumun doğal güzelliğini yansıtan bu sanat eserlerinin sergileneceği Lara Kum Şehri dört ay boyunca bir açık hava müzesi ve festival ortamı olarak yüz binlerce insana özel ve keyifli zaman geçirme imkanı sunacak. Geceleri düzenlenecek ışık ve ses gösterileriyle mistik bir havaya bürünecek olan Lara Kum Şehri, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçilerine, Anadolu’nun medeniyetleri buluşturan görkemli tarihini ve zenginliğini doya doya yaşama fırsatı verecek.
