PARAŞÜT FAALİYETLERİ
Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı’ndan “Paraşüt Faaliyetleri” hakkında Birliğimize gönderilen yazı aşağıda bilgilerinize aynen sunulmaktadır.
“ 1. İlgi ile, paraşüt öğretmeni Cengiz Köylü’nün Mainz Başkonsolosluğuna göndermiş olduğu e- postasında;
a. Avrupa’da yaklaşık 3.300 paraşütçünün kış aylarında sıcak ülkelere atlayış için gittiği ifade edilerek söz konusu paraşütçülerin ülkemize çekilmesi amacıyla paraşütçülerin adreslerine her ay gönderilen dergilere ülkemizin reklamının verilmesinin faydalı olacağı,
b. Hazerfan Ahmet Çelebinin Galata Kulesinden uçtuğu tarihte İstanbul’da 10.000 metreden bir rekor atlayışı gerçekleştirmek istediği, bu konuda gerekli malzemelerin temini için sponsor bulunması için yardım talep edildiği belirtilerek bu husustaki görüşlerin bildirilmesi istenilmiştir.
2. İlgi yazıda işaret edilen Türkiye’nin paraşüt meraklıları için cazibe merkezi haline getirilmesi düşüncesi; THK tarafından 01 Mart 2006 tarihinde hayata geçirilmiştir. Efes (Selçuk) Havaalanı “Dropzone” olarak bütün dünyaya deklare edilmiştir. Bu çerçevede tanıtım faaliyetleri sürmektedir ve bazı örnekleri ekte sunulmuştur.
Rica ederim.
Yusuf GÜNGÖR
Genel Başkan”
