YEREBATAN SARNICI’NDA SEYAHAT ACENTALARINA YÖNELİK YENİ BİLETLEME UYGULAMASI HAKKINDA DUYURU

 

 

Değerli Üyelerimiz,

1048 Vakıf Enerji A.Ş. tarafından Birliğimize iletilen yazı ile;

Yerebatan Sarnıcı’nda seyahat acentalerına yönelik biletleme işlemlerinin daha hızlı, güvenli ve izlenebilir şekilde yürütülmesi amacıyla, Müze Yönetim Sistemi bünyesinde geliştirilen Müze İş Ortağı (Acente) Portalı'nın kullanıma alınacağı bildirilmiştir.

Yeni uygulama ile birlikte, seyahat acentalarımızın Yerebatan Sarnıcı gişesine önceden gelerek yürüttükleri toplu bilet alım ve ödeme işlemleri dijital ortama taşınacaktır.

TÜRSAB’a kayıtlı olan ve Müze İş Ortağı Portalı üzerinden başvurusu onaylanan seyahat acentaları; portal üzerinden hesaplarına bakiye yükleyebilecek, ziyaretçi sayısı kadar dijital giriş kodu oluşturabilecek ve oluşturulan kodların kullanım durumlarını çevrim içi olarak takip edebilecektir.

Geçiş Takvimi

· 5 Ekim 2026: Müze İş Ortağı Portalı seyahat acentalarının kullanımına açılacaktır. Seyahat Acentalarının sistem kayıtlarını 7 gün içerisinde tamamlamaları beklenmektedir. Bu süreçte gişe üzerinden acente bilet alım işlemleri 7 gün süreyle devam edecektir.
· 12 Ekim 2026: Seyahat acentalarına yönelik tüm yeni bilet alımları yalnızca Müze İş Ortağı Portalı üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu tarihten itibaren gişeden acenta adına toplu bilet satışı yapılmayacaktır.
· 18 Ekim 2026 gün sonu: Seyahat Acentalarının daha önce gişeden satın aldıkları biletlerle Yerebatan Sarnıcı’na giriş yapabilecekleri son tarih olacaktır.

Mevcut Biletlerin Kullanımı ve Bakiye Aktarımı

Seyahat Acentalarının daha önce Yerebatan Sarnıcı gişesinden satın aldıkları biletler 18 Ekim 2026 gün sonuna kadar kullanılabilecektir.

Bu tarihe kadar kullanılmayan biletler için nakit veya banka hesabına ücret iadesi yapılmayacak; gerekli şartları taşıyan biletlerin bedeli acentenin Müze İş Ortağı Portalı bakiyesine aktarılabilecektir.

Bakiye aktarımı yapılabilmesi için;

· Biletin ilgili seyahat acentasının ticari unvanı ve vergi numarası adına faturalandırılmış olması,
· Biletin daha önce girişte okutulmamış ve kullanılmamış olması,
· Seyahat Acentası adına onaylanmış bir portal hesabının bulunması,
· 18 Ekim 2026 gün sonuna kadar kullanılmayan biletler için bakiye yükleme işleminin 18 Kasım 2026 gün sonuna kadar yapılması gerekmektedir.

Diğer Uygulama Esasları

· Seyahat acentası sahibi veya sorumlu müdürlerinin, geçerli TÜRSAB kimlik kartını ibraz etmeleri şartıyla, yürürlükteki ziyaretçi kuralları kapsamında sahip oldukları ücretsiz giriş hakkı uygulaması devam edecektir. Bu hak, acentanın müşterileri veya tur grupları adına kullanılamayacaktır.
· Grup girişlerinde her ziyaretçiye ait QR kod ayrı ayrı okutulacaktır.
· Yerebatan Sarnıcı içerisinde yalnızca ruhsatlı ve kokartlı turist rehberleri rehberlik hizmeti verebilecektir. 8 kişiden büyük rehberli grup ziyaretlerinde kulaklıklı anlatım sistemi kullanılması zorunlu olacaktır.
· Müze İş Ortağı Portalı'nın internet adresi, kullanım kılavuzu, başvuru yöntemi ve teknik destek iletişim bilgileri 5 Ekim 2026 tarihinde Yerebatan Sarnıcı’nın resmi internet sitesi ve gişelerinde duyurulacaktır.
· Seyahat Acentalarının 12 Ekim 2026 tarihinden itibaren kesintisiz işlem yapabilmeleri için kurumsal başvurularını geçiş tarihinden önce tamamlamaları önemle tavsiye edilmektedir.

Portal ve Kullanıcı Kılavuzu

Müze İş Ortağı Portalı: https://yerebatan.b2b.muze.gov.tr
Kullanıcı Dokümantasyonu: https://docs.b2b.muze.gov.tr/

Portalın kullanım esaslarına ilişkin detaylı doküman ve kullanıcı kılavuzlarına yukarıdaki adreslerden ulaşılabilecektir.

Bilgilerinizi ve yeni uygulamaya ilişkin işlemlerinizi belirtilen tarihler doğrultusunda gerçekleştirmenizi önemle rica ederiz.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği
TÜRSAB

 

Ek - 1: 1048 Vakıf Enerji Tarafından Birliğimize İletilen Resmi Yazı
Ek - 2: Müze İş Ortağı (Acente) Portalı Kullanım Esasları ve Tanıtım Sunumu

TÜM HABERLER
17  Ekim  2026
TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda “Antandros Kazılar...
HABERİ OKU
17  Ekim  2026
TÜRSAB Kültür Turizmi İhtisas Başkanlığımız Koordinasyonunda “Antandros Kazılar...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Küba Turizm Kurulu Turizm İşleri Danışmanı Eddy Santos González, TÜRSAB Çukurov...
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya ve Başkan Başdanışmanımız Numan Olcar...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz Bağlıkaya DEİK Tarafından Düzenlenen AB-...
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Heyetimiz RTG Summit ve QTA Reisesommer 2026 Etkinliklerine Katılarak Al...
HABERİ OKU
12  Ekim  2026
Türkiye’de Hizmet Veren Büyük Tur Operatörlerinin Temsilcileri, Yönetim Kurulu ...
HABERİ OKU
TÜM DUYURULAR
18  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde TÜRSAB Çatısı ...
HABERİ OKU
17  Ekim  2026
Dubai Destinasyon Uzmanlık Eğitimi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
TTI İzmir Seyahat Acentalarımıza, Konaklama Tesislerine ve Tüm Sektör Paydaşlar...
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
Seyahat Acentalarımız İçin Bankaların Pos Komisyon Oranları
HABERİ OKU
16  Ekim  2026
TÜRSAB-Yapı Kredi İş Birliği Anlaşması Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
15  Ekim  2026
20. TTI İzmir – Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
14  Ekim  2026
"Antandros Kazıları ve Aeneas’ın İzinde" Paneli Hakkında Duyuru
HABERİ OKU
13  Ekim  2026
TÜRSAB Üyesi Seyahat Acentalarına Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ni Ücr...
HABERİ OKU